Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Στη Βουλή το θέμα της υπερ-εκμετάλλευσης των παραλιών και η περίπτωση της Μυκόνου

 
Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου* ΚΕΠοΜ
 
Την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Νίκου Ξυδάκη για την παράνομη δραστηριότητα στην εκμετάλλευση παραλιών στη Μύκονο και κατ’ επέκταση και την υπόλοιπη Ελλάδα, απάντησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια παρεμβάσεων μας και επαφών με κυβερνητικά στελέχη για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των παραλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίκαιρη ερώτηση υιοθετεί την πρόταση της ΚΕΠοΜ που κατά σειρά ετών έχει καταθέσει δημόσια και στο ΔΣ του Δήμου Μυκόνου, για σαφή νομοθετική πρόβλεψη για ανάρτηση πινακίδων σκαριφήματος του ελεύθερου και του παραχωρημένου χώρου ώστε αυτό να γίνεται σαφώς αντιληπτό από τους πολίτες.
 
Ο Νίκος Ξυδάκης, τόνισε μάλιστα την ανάγκη αναγραφής και ύπαρξης στοιχείων υπευθύνου, ο οποίος θα μπορεί να δράσει με αμεσότητα, σε αντίθεση με την υφιστάμενη παθογένεια της παρέμβασης του ελεγκτικού μηχανισμού μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι η παράβαση έχει καταγγελθεί μήνες νωρίτερα, αλλά και την ανάγκη για άμεση νομοθέτηση όλων των προαναφερθέντων καθώς η σεζόν ξεκινάει σε τρεις μήνες.


πηγή: https://kepom.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου