Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου. Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε περιοχή Natura 2000

 
 
Συμμετοχή της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21η Μαρτίου) με επίσκεψη και ενημέρωση μαθητών του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου στην περιοχή Natura 2000 «Κουρταλιώτικο Φαράγγι – Μονή Πρέβελη – Ευρύτερη Περιοχή – GR4330003»
 
Η Δ/νση Δασών Ρεθύμνου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου), ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά σε πρόσκληση των διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε ημερήσια εκδρομή στην Πρέβελη (Περιοχή Natura 2000).

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε για τους σκοπούς του Προγράμματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ανωτέρω σχολείου. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το φοινικόδασος και τη λίμνη Πρέβελη όπου με τη βοήθεια των συνοδών καθηγητών τους και του υπαλλήλου της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνης περιηγήθηκαν στην περιοχή, όπου συζητήθηκαν με τους μαθητές και τους καθηγητές τους σχετικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής έγιναν δράσεις για την κατανόηση της βιοποικιλότητας, της προστασίας της περιοχής από τους κινδύνους που την απειλούν και της συνεισφοράς των δασών στην παροχή πόσιμου νερού, μιας και το νερό ήταν το θέμα του φετινού εορτασμού της Ημέρας της Δασοπονίας. (
http://www.fao.org/forestry/international-day-of-forests/en/).

Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνης 
 
πηγή: http://dasarxeio.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου