Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

«Περίπατοι Κληρονομιάς στη Θεσσαλονίκη»,

 
 
 
Παρουσίαση της ελληνο-γερμανικής έκδοσης του Οδηγού
 
Έκδοση του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ευγενική χορηγία του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
 
Στην κατάμεστη Αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.), την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19.00, έγινε η επίσημη παρουσίαση της ελληνο-γερμανικής έκδοσης του Οδηγού «Περίπατοι Κληρονομιάς στη Θεσσαλονίκη». Η έκδοση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της ανάλογης, ελληνο-αγγλικής έκδοσης που παρουσιάστηκε το 2009.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr Ingo von Voss, η Αναπληρώτρια Πρόξενος κα Anita Englert-Zerbin, εκπρόσωποι άλλων προξενικών αρχών στην πόλη, φίλοι και συνεργάτες του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ και μεγάλος αριθμός μελών του. Το συντονισμό των παρουσιάσεων είχε ο Διευθυντής του Κ.Ι.Θ. Δρ Αντώνης Σατραζάνης.

Διαβάστηκε χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού κας Έλλης Χρυσίδου. Ο Γενικός Πρόξενος της Ο.Δ. της Γερμανίας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον και στη σημασία ενός παρόμοιου Οδηγού. Διαβάστηκε ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΕΛΛΕΤ κου Κώστα Σταματόπουλου. Η Όλγα Δεληγιάννη, Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στο έργο της ΕΛΛΕΤ και ειδικότερα του Παραρτήματος τα τελευταία 25 χρόνια που λειτουργεί, για τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας πάντα στον αγώνα διάσωσης του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Τέλος η Ιωάννα Στεριώτου, ως συντονίστρια των ενεργειών των μελών του Παραρτήματος που ασχολήθηκαν με την έκδοση, παρουσίασε τα περιεχόμενα του Οδηγού. Αναφέρθηκε στην κεντρική ιδέα σύνταξης της ύλης του που πρέπει να απευθύνεται στον απλό, μη ειδικό επισκέπτη και περιπατητή της Θεσσαλονίκης, να δοθεί η ιστορική πληροφόρηση για τα μνημεία της πόλης όλων των εποχών, πολύ συνοπτικά, αλλά υπεύθυνα και επιστημονικά αξιόπιστα.

O οδηγός διατίθεται από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ και από το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.



πηγή: http://www.ellet.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου