Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Μαγνησία. Ο Κερασιώτης χείμαρρος από το Σάββατο βράδυ εμπλουτίζει με επιπλέον νερό τη λίμνη Κάρλα


Ο χείμαρρος Κερασιώτης, πολύ μακριά από τη
λίμνη Κάρλα, στο διατηρητέο δικάμαρο γεφύρι
της Κάτω Κερασιάς
Από το Σάββατο βράδυ ο Κερασιώτης χείμαρρος φορτώνει με πολλά κυβικά νερού τη λίμνη Κάρλα. Τα νέα έργα που ολοκληρώθηκαν πέρισυ επιτρέπουν το νερό του χειμάρρου να κατευθύνεται πλέον στη λίμνη. Επί χρόνια ο χείμαρρος έστελνε τα νερά του εκτός της τεχνητής λίμνης.
 
 
 
Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες τα θολά νερά που έρχονται από τις πλαγιές του Βορείου Πηλίου πλέον φθάνουν στην τελική τους μήτρα, αυτή της λίμνης Κάρλας. Δε γνωρίζουμε αν άλλοι χείμαρροι πέριξ της λίμνης έχουν διευθετηθεί με τρόπο ανάλογο του χειμάρρου Κερασιώτη. Γνωρίζουμε ότι ακόμη ένας χείμαρρος που έρχεται από τα τοπία του Βορείου Πηλίου έχει ανάγκη της διευθέτησης, διότι μέχρι στιγμής πλημμυρίζει πολλά χωράφια στην πεδιάδα των Καναλίων. Ο χείμαρρος "Δανίλης" πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανάλογο τρόπο του Κερασιώτη. Ελπίζουμε κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να αναλάβουν δράση και γι' αυτό το χείμαρρο.
 
Τα νερά δεν πρέπει να χάνονται. Η λίμνη, με τα νερά των βουνών, που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι νερά καθαρά, αποκτά ζωντάνια και μεγαλύτερη οικολογική σταθερότητα. 
 
Η κατάληξη των νερών του Κερασιώτη στη λίμνη Κάρλα
 
Απαιτείται ολοκλήρωση όλων των έργων.
 
             πηγή: naturahellas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου