Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

9 και 10 Απριλίου η 5η εαρινή γιορτή της φύσης, στην Καρδίτσα


9 και 10 Απριλίου η 5η εαρινή γιορτή της φύσης, στην ΚαρδίτσαΗ ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Τμήμα Europe Direct της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και άλλους τοπικούς φορείς, διοργανώνει το διήμερο 9 και 10 Απριλίου 2016 την 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης.

Με επίκεντρο των εκδηλώσεων τη Δημοτική Αγορά, οι διοργανωτές θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σημασία του χώρου για την περιοχή μας, συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει πριν λίγα χρόνια, κατά την 1η και 2η Εαρινή Γιορτή.
 
Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων, ημερίδα και πολλές ακόμη εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως ομιλίες, εργαστήρια, αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
 
 
Στην Εκθεσιακή Αγορά μπορούν να λάβουν μέρος:

Α. Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων (β.π.) φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές β.π. που οπωσδήποτε ελέγχονται και πιστοποιούνται από κάποιο νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

Β. Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης β.π. καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία περιβάλλοντος καθώς και κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα που εμπίπτει στους σκοπούς της Γιορτής.

Γ. Χειροτέχνες, που τα χειροτεχνήματά τους πληρούν τους οικολογικούς όρους και προϋποθέσεις που βάζει η Οργανωτική Επιτροπή.
 
Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην Εκθεσιακή Αγορά είναι σε εξέλιξη. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η αίτηση δήλωσης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΟικόΣφαιρας (www.oikosfaira.gr) στην Ενότητα: Εαρινή Γιορτή.
 
Και η Εαρινή Γιορτή της Φύσης, όπως και η Οικολογική Γιορτή που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη στο Παυσίλυπο, έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αναμένεται εκτός από τους εκθέτες να προσελκύσει και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
 
Στους σκοπούς των διοργανωτών, εξάλλου, είναι να παρουσιάζουν ποιοτικές εκδηλώσεις που έχουν ως κεντρική ιδέα την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής.
 
Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2441301179, 6932717677 και 6976017907, 2441028550 / e-mail: info@oikosfaira.gr / ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου