Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Στόχος τα 15 εκατ. ευρώ τζίρος για ΑΜΦΙΓΑΛ

 
ΑΜΦΙΓΑΛ-6-768x500 - Αντίγραφο
 
Υψηλά βάζουν τον πήχη για τη νεότευκτη γαλακτοβιομηχανία ΑΜΦΙΓΑΛ τα εγκαίνια της οποίας προγραμματίστηκαν για το Μάιο, στη «μαμά» Ένωση Αγρινίου, που βάζει τις τελευταίες «πινελιές» στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της συνεταιριστικής επιχείρησης, Θωμά Κουτσουπιά, φιλοδοξία των συνεταιριστών του Αγρινίου, είναι η γαλακτοβιομηχανία να πιάσει σε πρώτη φάση και ορίζοντα τετραετίας ένα τζίρο της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Για να γίνει αυτό, διευκρίνισε ο Θωμάς Κουτσουπιάς, στο πλαίσιο επίσκεψης δημοσιογράφων στο εργοστάσιο της ΑΜΦΙΓΑΛ που οργάνωσε η Foodstandard, εταιρεία που τρέχει το πρόγραμμα ΟΕΦ της οργάνωσης, στα ορεινά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, είναι να αυξηθούν οι συμβάσεις με τους κτηνοτρόφους του νομού για απορρόφηση αιγοπρόβειου αρχικά και αγελαδινού γάλακτος μετέπειτα.
 
 
Μεταφορά πόρων από πρώτο πυλώνα προτείνει ο Κουτσουπιάς
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στο πλαίσιο ενθάρρυνσης νέων ανθρώπων της περιοχής να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, η Ένωση, προκρίνει ένα πρόγραμμα επιδότησής τους για δημιουργία μονάδων, αλλά και ανάπτυξη συμβολαιακής σχέσης με την ΑΜΦΙΓΑΛ, για την απορρόφηση του γάλακτος. Ένα τέτοιο πρόγραμμα, πρότεινε ο Θωμάς Κουτσουπιάς, «θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από πόρους του β’ πυλώνα στήριξης της ΚΑΠ, ακόμη και μεταφορά κονδυλίων από τις άμεσες ενισχύσεις του πρώτου πυλώνα». Σημειωτέον πως την περίοδο 2014-1015 η ΑΜΦΙΓΑΛ προμηθεύτηκε 1.000 τόνους γάλα από 144 κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής σε τιμές για το μεν πρόβειο από 98 λεπτά έως 1,08 ευρώ το κιλό, για το δε γίδινο 58 λεπτά του ευρώ, συνάπτοντας συνεργασία με ΔΩΔΩΝΗ και Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, αλλά και μετέπειτα με την εταιρεία «Ήπειρος».
 
 
Τα 7,5 εκατ. ευρώ έφτασε το κόστος
 
Η δυναμικότητα της ΑΜΦΙΓΑΛ σε γάλα ανέρχεται σε 8.000 τόνους, ενώ η εταιρεία μπορεί να παραλαμβάνει 120 τόνους γάλα ημερησίως, με παραγόμενα προϊόντα αρχικά Φέτα σε δοχεία και σκληρά τυριά. Το συνολικό ύψος της επένδυσης άγγιξε τα 7,6 εκατ. ευρώ, αν και με βάση τα αρχικά σχέδια και το επενδυτικό πλάνο, που εγκρίθηκε το 2011 δεν ξεπερνούσε τα 6,8 εκατ. ευρώ. Στο εργοστάσιο σε πρώτη φάση θα απασχολούνται 33 εργαζόμενοι, με προοπτική να φτάσουν τους 150, ενώ για την απορρόφηση των παραγόμενων προϊόντων, η διοίκηση έχει εξασφαλίσει, όπως λέει, συμφωνίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με το 80% να «ταξιδεύει» στις ΗΠΑ.

Για τη συνέχεια στο σύνδεσμο: http://www.e-ea.gr/2016/03/%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b1-15-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%84%ce%b6%ce%af%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bc%cf%86%ce%b9%ce%b3%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου