Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Υπάρχουν φορές που θα πρέπει να μείνει μόνος …


Υπάρχουν φορές που θα πρέπει να μείνει μόνος …Εκτός από τη περίπτωση που δεν έχετε σκοπό να αποχωριστείτε το σκύλο σας ούτε λεπτό για όλη του τη ζωή, τότε σοφό θα ήταν να τον εκπαιδεύσετε να είναι ευτυχισμένος ακόμα και όταν λείπετε.

Καθώς τα κατοικίδιά μας ζουν αρκετά χρόνια μαζί μας, υπάρχουν φορές που δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το να τον αφήσουμε μόνο του στο σπίτι ή στη φροντίδα κάποιου άλλου.

Σε όσο μικρότερη ηλικία μάθουν να μένουν μόνα τους τα κουτάβια, για κάποιο διάστημα τόσο το καλύτερο για αυτά και για εσάς.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να αφήσεις ένα ηλικιωμένο σκύλο μόνο του αν δεν σε έχει αποχωριστεί από τότε που ήταν κουτάβι.

Τα σκυλιά μπορούν να αναπτύξουν άγχος αποχωρισμού αρκετά εύκολα, δεδομένου ότι δεν μπορείς να τους εξηγήσεις ότι θα επιστρέψεις σύντομα.

Είναι σημαντικό να τα εκπαιδεύουμε από μικρή ηλικία να μένουν μόνα και να παραμένουν ευτυχισμένα γνωρίζοντας ότι θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή.

Ξέρω ανθρώπους που έχουν αποτύχει να το κάνουν αυτό και ζουν με το άγχος ότι δεν είναι σε θέση να αφήσουν το σκύλο τους μόνο ή στη φροντίδα κάποιου άλλου.

Μια τέτοια κατάσταση είναι άδικη καταρχάς για το ίδιο το ζώο καθώς είναι φορές που είναι αδύνατον να το πάρουμε μαζί μας – σε περιπτώσεις έκτακτης εισαγωγής σε νοσοκομείο για παράδειγμα.

Αν ένας σκύλος έχει μάθει να δέχεται την απουσία μας, δεν είναι πρόβλημα. Ωστόσο, ένα σκυλί που δεν έμαθε ποτέ να αποχωρίζεται τον κηδεμόνα του, αυτή τη μια φορά που πιθανόν θα αναγκαστεί να τον αποχωριστεί μπορεί να τον καταστρέψει.

Είναι για το καλό του σκύλου σας να συνηθίσει να περνάει κάποιο χρόνο μακριά σας. Έτσι αν δεν τον έχετε αποχωριστεί ποτέ, ξεκινήσετε να καταστρώνετε ένα σχέδιο για το πώς θα τον βοηθήσετε το συντομότερο δυνατό.
 
Ναλμπάντη Όλγα
(BetterDogs Εκπαίδευση σκύλων –
φιλοξενία κατοικίδιων 6944-951563

πηγή: http://cityportal.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου