Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Ημαθία. Γνωριμία επισκεπτών με το χειμωνιάτικο Ξηρολίβαδο

 
 
Η ξεχωριστή ομορφιά και η παράδοση του χειμερινού Ξηρολιβάδου αποτέλεσε το κίνητρο για ομάδες εκδρομέων να πραγματοποιήσουν συντονισμένη εξόρμηση γνωριμίας με το χωριό και το μοναδικό περιβάλλον του Βερμίου. Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαρτίου από την Ομάδα Φοιτητών από τους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, τον Ορειβατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο Θεσσαλονίκης «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ» και τον Ορειβατικό Σύλλογο Κοζάνης.
 
Τους επισκέπτες υποδέχτηκε Αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου (Π.Ο.Ξ.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Απόστολο Τσαμήτρο με άλλα μέλη του Ομίλου, οι οποίοι φιλοξένησαν τους επισκέπτες στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού με το τζάκι αναμμένο, με ζεστό τσάι, κρασί και γλυκίσματα.
 
Κατά την ώρα της θαλπωρής οι επισκέπτες ενημερώθηκαν, για την ιστορία του Ξηρολιβάδου, τις παραδόσεις του χωριού και των Βλάχων του Βερμίου και τα δρώμενα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου. Ακολούθως οι επισκέπτες πραγματοποίησαν ανάβαση στο χιονισμένο Ξηροβούνι και πορεία στο ορειβατικό μονοπάτι της Δόξας. Η ορειβατική εξόρμηση των επισκεπτών στο Ξηρολίβαδο ολοκληρώθηκε στο παραδοσιακό κέντρο “DUCATA” του Δ. Φουρκιώτη όπου γεύτηκαν τους τοπικούς μεζέδες, μετέχοντας στο μικρό γλέντι που στήθηκε εκ των ενόντων.


πηγή: http://www.veriotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου