Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Μαγνήτης» τα δένδρα για όσους επενδύουν στη μάνα γη


 «Μαγνήτης» τα δένδρα για όσους επενδύουν στη μάνα γηΟ Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι το τελευταίο διάστημα, έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον από επίδοξους ντόπιους παραγωγούς για δενδροκαλλιέργεια με αφορμή και την οικονομική κρίση.
 
Ιδιαίτερα ζωντανή ζήτηση εντοπίζεται για την φύτευση ελιάς (ποικιλίες Κορωνέικη, Θιακό, Αμφίσσης, Καλαμών) τόσο σε λιοστάσια όσο και σε χέρσα κομμάτια γης τα οποία υπάρχουν σε ελαιοκομικές ζώνες στα Νησιά μας.
 
Ενδιαφέρον εξάλλου εστιάζεται και στην καλλιέργεια πυρηνόκαρπων και οπωροφόρων με βασική προτίμηση στις ροδιές, μηλιές, φιρικιές, αχλαδιές, συκιές, κερασιές, δαμασκηνιές, κυδωνιές, καστανιές, μανταρινιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, περγαμόντα, κουμ κουάτ, και λωτούς.
 
Ο Ε.Α.Σ. στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την συγκεκριμένη τάση εξασφαλίζοντας τη διάθεση ελληνικών πιστοποιημένων παρτίδων δενδρυλλίων με εγγύηση άμεσης καρποφορίας, παρέχοντας ταυτόχρονα δωρεάν τεχνική γεωπονική υποστήριξη σε όλους τους Θιακο - Κεφαλλονίτες επαγγελματίες και ερασιτέχνες παραγωγούς οι οποίοι θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου