Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τυροκομείο αποκτά ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός»


Τυροκομείο αποκτά ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός»Το δικό του τυροκομείο θα έχει σύντομα ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός “Θρακών Αμνός” καθώς, όπως επεσήμανε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρός του, κ. Χρήστος Παρασχούδης, “Τα συμβόλαια είναι έτοιμα προς υπογραφή. Βρισκόμαστε στο στάδιο των αδειοδοτήσεων και εκτιμώ ότι δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που θα πέσουν οι υπογραφές”.

Το τυροκομείο, που βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι έξω από την Ορεστιάδα στον νομό Έβρου, είναι δυναμικότητας 15 τόνων/ημερησίως και όπως σημείωσε ο κ. Παρασχούδης «υπάρχει δυνατότητα αυτή να αυξηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του συνεταιρισμού”.
 
Αρχικά, το τυροκομείο θα αξιοποιηθεί για την παστερίωση του γίδινου γάλακτος του συνεταιρισμού, ενώ στα μελλοντικά σχέδια συμπεριλαμβάνονται και η παραγωγή και τυποποίηση και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, όπως γιαούρτι, γίδινα τυριά και φέτα, τα οποία “θα πωλούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω των αυτόματων πωλητών του συνεταιρισμού σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή”.
 
Ο κ. Παρασχούδης έκανε σαφές: “Δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε προϊόντα του συνεταιρισμού σε κάποιο ράφι. Η μόνη περίπτωση να δει κάποιος τα προϊόντα μας σε ράφι θα είναι μόνο σε καταστήματα του εξωτερικού”.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου