Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Έβρος. Συνέδριο για τους Μεσογειακούς βοσκότοπους τον Απρίλιο στην Ορεστιάδα


Συνέδριο για τους Μεσογειακούς βοσκότοπους τον Απρίλιο στην Ορεστιάδα Με τη συμμετοχή 100 περίπου συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα διεξαχθεί στις 12, 13 και 14 Απριλίου στην Ορεστιάδα το 15ο Διεθνές Συνέδριο του υποδικτύου FAO-CIHEAM (Διεθνές Κέντρο Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας) για τους Μεσογειακούς βοσκήσιμους πόρους.

Έλληνες επιστήμονες αλλά και συνάδελφοί τους από χώρες της βόρειας Αφρικής, που “βρέχονται” από τη Μεσόγειο, ακόμα και από την Αυστραλία, θα βρεθούν στην Ορεστιάδα για το τριήμερο συνέδριο, θέμα του οποίου θα είναι οι “Υπηρεσίες οικοσυστήματος και τα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη των μεσογειακών βοσκότοπων” (Ecosystem services and socio-economic benefits of Mediterranean grasslands).
 
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει και επίσκεψη στις περιοχές Δαδιάς και Δερείου του δήμου Σουφλίου, που θεωρούνται υψηλού ενδιαφέροντος λιβαδότοποι. Την ευθύνη διοργάνωσης έχουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Σαραγόσα της Ισπανίας. Συνδιοργανωτής είναι ο δήμος Ορεστιάδας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου