Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αυτές είναι οι πέντε πιο «πράσινες» χώρες του κόσμου

 
Αυτές είναι οι πέντε πιο «πράσινες» χώρες του κόσμου
 
Η λίστα καταρτίστηκε βάσει έρευνας του Πανεπιστημίου του Γέιλ
 
Κάθε χρόνο ο Δείκτης Περιβαλλοντικής Απόδοσης του Πανεπιστημίου του Γέιλ καταρτίζει λίστα με τις χώρες που έχουν καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά το περιβάλλον και με βάση το πόσο καλά διαχειρίζονται την προστασία της ανθρώπινης υγείας και των ευπαθών οικοσυστημάτων.

Με βάση συγκεκριμένες έρευνες δίνεται σε κάθε χώρα ένα σκορ -με άριστα το 100- βάσει μιας σειράς συγκεκριμένων μετρήσεων. Οι επιμέρους βαθμολογίες για κάθε χώρα δημιουργούν το τελικό σκορ.

Δείτε ποιες είναι οι πέντε πιο «πράσινες» χώρες για το 2016, σύμφωνα με την έρευνα και το δημοσίευμα του Business Insider...
 
 
5. Σλοβενία, 88,98
 
prasines5
 
Η Σλοβενία κέρδισε την πέμπτη θέση με σκορ 88,98. Όσον αφορά τη βιοποικιλότητα βρέθηκε στην 8η θέση και στην 15η για τα δάση. Βελτίωση χρειάζεται στην ποιότητα του αέρα. Αποτελεί επίσης τον παγκόσμιο ηγέτη της προστασίας των οικοτόπων, καθώς έλαβε άριστα αποτελέσματα για τις προστατευόμενες περιοχές και την προστασία των ειδών.
 
 
4. Δανία, 89,21
 
ΔΑΝΙΑ
 
Η Δανία ήρθε στην τέταρτη θέση, σημειώνοντας 89,21 συνολικό σκορ. Η χώρα κατατάσσεται στο top 20 για τις επιπτώσεις στην υγεία, το νερό και την αποχέτευση, τους υδάτινους πόρους, τη βιοποικιλότητα και τους βιότοπους. Ωστόσο πρέπει να βελτιωθεί αρκετά στον τομέα της αλιείας.
 
 
3. Σουηδία, 90,43
 
ΣΟΥΗΔΙΑ
 
Η Σουηδία βρέθηκε στην τρίτη θέση σημειώνοντας σκορ 90,43. Κατατάσσεται πέμπτη στον τομέα της προστασίας της υγείας, δέκατη στο κλίμα και την ενέργεια, και στο top 20 για την ύδρευση και την αποχέτευση, καθώς για τους υδάτινους πόρους. Η Σουηδία είχε σχεδόν άριστα αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα του πόσιμου νερού και της επεξεργασίας των λυμάτων. Ωστόσο δεν είχε καλές αποδόσεις στον τομέα των δασών.
 
 
2. Ισλανδία, 90,51
 
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
 
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ισλανδία και όσον αφορά τους τομείς της προστασίας της υγείας, καθώς και τους τομείς κλίματος και ενέργειας ήταν στην τρίτη θέση. Η κορυφαία απόδοση της Ισλανδίας είναι συνάρτηση της γεωλογίας της καθώς περίπου το 25% της ηλεκτρικής ενέργειάς της, παράγεται γεωθερμικά, μεγαλύτερο ποσοστό από οπουδήποτε αλλού στη Γη.
 
 
1. Φινλανδία, 90,68
 
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
 
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Φινλανδία με σκορ 90,68. Επιπλέον, είναι στο top 20 των χωρών όσον αφορά το κλίμα και την ενέργεια, τη βιοποικιλότητα και τους βιότοπους, τους υδάτινους πόρους, καθώς και την ποιότητα του αέρα. Παρά το γεγονός ότι είναι μια χώρα με πολλά δάση δεν τα κατάφερε τόσο καλά στις κατηγορίες της γεωργίας και των δασών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου