Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αργολίδα. Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους και την αδελφοποίηση με τη Βεργίνα

 

Ενημερωτική συνέντευξη στο τοπικό κανάλι DRTV παραχώρησε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος επ’ αφορμή της πρόσφατης αδελφοποίησης με τον Δήμο Βέροιας (Βεργίνα) αλλά και την παραλαβή του 1ου τμήματος της μελέτης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης. 
 
 
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των δύο γεγονότων για τον Δήμο μας, έναν Δήμο τον οποίο έχει στιγματίσει η έλλειψη οράματος από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά και η αρνητική στάση της αντιπολίτευσης σε οποιαδήποτε κίνηση πραγματοποιείται.

Το αίτημα προς αδελφοποίηση με τη Βέροια έγινε τον Οκτώβριο του 2012 και με βάση σοβαρά ντοκουμέντα ιστορικών της αρχαιότητας όπως του Ηροδότου, του Θουκυδίδη, του Πλούταρχου και του Αρριανού, οι οποίοι καταγράφουν την καταγωγή της γενιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το Άργος. Θεωρούμε τιμή αυτή τη συγγένεια και έχουμε υποχρέωση να ενώσουμε τα κομμάτια της ιστορίας.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα είχε, βέβαια, ως βασικό στόχο την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, ώστε να σιγήσουν οι βραχνές ανιστόρητες φωνές που πασχίζουν να βεβαιώσουν για τη σλαβική καταγωγή του. Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, πήραμε την πρωτοβουλία, τόνισε ο Δήμαρχος, να πάρουμε μαζί μας στην αποστολή στη Βέροια και τις τρεις τάξεις των 3 Λυκείων της πόλης μας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών τους, ώστε οι ίδιοι οι μαθητές να γίνουν κοινωνοί και κομιστές αυτής της αλήθειας, όποτε και όπου βρεθούν στη ζωή τους. Γεγονός είναι, πως γίναμε μάρτυρες μίας πολύ συγκινητικής στιγμής, οι μαθητές με πολύ ενδιαφέρον, πραγματικά δεν ακουγόταν ψίθυρος, παρακολούθησαν την ομιλία και την παράθεση των ιστορικών περικοπών.

Πέρα όμως από αυτό, έχουμε πάντα στο μυαλό μας την προβολή του τόπου μας. Θεωρούμε μέγιστης σημασίας ζήτημα το να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας στον Δήμο μας και να προσελκύσουμε τουρίστες. Αυτή η αδελφοποίηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πολιτιστικές, τουριστικές και εμπορικές δραστηριότητες. Σε συνδυασμό δε με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο πόλο έλξης, με χαρακτήρα και ταυτότητα, θεωρούμε δεδομένη την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

«Έχω πει πολλάκις και θα συνεχίσω να λέω πως ο Τουρισμός είναι μονόδρομος για μας. Οι βάσεις μπήκαν. Οι όποιες διαφωνίες, καλό θα ήταν, να έχουν εποικοδομητικό ρόλο και οι σκιές και οι ψίθυροι να λείπουν, για το καλό του τόπου μας.»
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου