Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 152 δισ. ευρώ το 2012
Το κόστος των φυσικών καταστροφών και αυτών που προκλήθηκαν από ανθρώπινη υπαιτιότητα ανήλθε σε 152 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012...(186 δισ. δολάρια) σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει ο ελβετικός αντασφαλιστικός όμιλος Swiss Re.

Το ποσό που πρέπει να πληρώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες μετά τις φυσικές αυτές καταστροφές ανέρχεται σε 77 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που κάνει το 2012 την τρίτη πιο δαπανηρή χρονιά στην ιστορία της ασφαλιστικής βιομηχανίας, αναφέρει ο ελβετικός όμιλος. Το ποσό αυτό, ωστόσο, είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο πέρυσι, χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλούς σεισμούς και το τεράστιο τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας.

Το 2012 σφραγίστηκε από μεγάλες φυσικές καταστροφές, κυρίως στις ΗΠΑ. Στα δέκα συμβάντα με το μεγαλύτερο ασφαλιστικό κόστος της χρονιάς που πέρασε, τα εννέα σημειώθηκαν σε αυτή τη χώρα. Το υψηλό ποσοστό διείσδυσης των ασφαλίσεων στη Βόρεια Αμερική οδήγησε στην εκτόξευση των απωλειών στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κυκλώνας Σάντι ήταν η πιο δαπανηρή καταστροφή του 2012, τόσο σε οικονομικές απώλειες, όσο και σε κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρίες. Οι οικονομικές απώλειες ανήλθαν σε 70 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που φέρνει τον κυκλώνα Σάντι στη δεύτερη θέση μετά τον κυκλώνα Κατρίνα το 2005.

Οι ασφαλισμένες απώλειες έφθασαν σχεδόν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 20 με 25 δισεκατομμύρια καλύφθηκαν από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Ιταλία δοκιμάστηκε επίσης από πολλούς σεισμούς στο βορρά της, με τις ασφαλισμένες απώλειες να ξεπερνούν το 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιταλική χερσόνησο.
 
 
 
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου