Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Βόλος. Ημερίδα για την Υποστήριξη Επιχειρήσεων του τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών

 

 
 
Το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας – ΙΕΤΕΘ (πρώην ΚΕΤΕΑΘ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα στο Βόλο (Ξενοδοχείο Volos Palace) την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 (09:30-16:30), στο πλαίσιο του Έργου «Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών - AGRO-START». 
 
 

Πρόγραμμα
 
 
1η   Ενότητα: Εισαγωγή  Χαιρετισμοί
 
09:30 – 10:00 Εγγραφή συμμετεχόντων
10:00– 10:30 Καλωσόρισμα/Χαιρετισμοί
-ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ
-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Βουλευτές, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας
-Περιφέρεια Θεσσαλίας
-Δήμος Βόλου
-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 
10:30 – 10:50 «Οι δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καινοτομία στην αγροτική παραγωγή και την υποστήριξη των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα», Εκπρόσωπος Περιφέρειας Θεσσαλίας
10:50 – 11:10 «Δράσεις ενίσχυσης της έρευνας και καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή», κ. Παναγιώτης Χατηνικολάου, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμός και Ακλθτιςμοφ
11:10 – 11:30 «Το Έργο AGRO-START, παρουσίαση και στόχοι», Δρ Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου AGRO-START
11:30 – 11:45 Συζήτηση- ερωτήσεις
11:45 – 12:10 Διάλειμμα/καφές
 

 2η Ενότητα: καινοτομία στην παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων


12:10 – 12:30 «Παραγωγή   τροφίμων σε ελεγχόμενες συνθήκες (θερμοκήπια και κτηνοτροφικές   εγκαταστάσεις)», Δρ Θωμάς   Μπαρτζάνας, Ερευνητής Β   ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ       
12:30 – 12:50 «Νέες  Καινοτόμες καλλιέργειες, Δρ Γεώργιος Νάνος, Καθηγητής  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 
 
12:50 – 13:10 «Καινοτομία στη διατροφή: Μαθήματα από το παρελθόν για το παρόν και το μέλλον», Δρ Δημήτριος Κουρέτας,   Καθηγητής   Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 
13: 10 – 13:30 «Η γονιδιωματική   επιστήμη και οι εφαρμογές των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγροτική παραγωγική διαδικασία, Δρ. Αναγνώστης Αργυρίου, Ερευνητής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιςτθμών - ΕΚΕΤΑ
13:30 – 13:45 Συζήτηση - ερωτήσεις
13:45 – 14:30 Γεύμα
 
3η Ενότητα: Επιτυχημένα παραδείγματα καινοτόμων αγροτικών βιομηχανιών
 
14:30 – 14:45 «Κάθετη  μονάδα παραγωγής τομάτας σε θερμοκήπιο με συμπαραγωγή ενέργειας     κος Βασίλειος Χάιτας, Agritex Ενεργειακή Α.Ε.
14:45 – 15:00 «Καλλιεργώντας υπερτροφές στον κάμπο της Θεσσαλίας»,   κ. Κωνσταντίνος Κόκκινος, Ιπποφαές Θεσσαλίας
15:00 –15:15 «Ιχνηλασιμότητα αμνοεριφίων», κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος,  Κτηνίατρος, ιδιοκτήτης μονάδας αμνοεριφίων
15:15 –15:30 Ευρωπαϊκό Δίκτυο Enterprise Europe Network: Στην    υπηρεσία των επιχειρήσεων», Στέλλα Βαϊνά, Υπεύθυνη ΣΒΘΚΕ/ Enterprise Europe Network-Hellas
15:30 –15:45 «Αγροτική     Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, Προοπτικές», κ. Δημήτριος  Μιχαηλίδης,   Τεχνικός Σύμβουλος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ
15:45 –16:00 «Σύγχρονος     Συνεργατισμός - Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα», κ. Κωνσταντίνος Γκουγκουλιάς, Γενικός Διευθυντής Συνεταιρισμόυ  ΘΕΣγάλα
16:00 – 16:15 «Παρουσία  και εφαρμογή του κώδικα αειφόρου γεωργίας (SAC) της   Unilever για την  καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στο θεσσαλικό πεδίο από την εταιρεία Damavand»,  κος  Κωνσταντίνος Ξαφάκης, Damavand ΕΠΕ
16:00 –16:30    Συζήτηση – Συμπεράσματα - Κλείσιμο Εκδήλωσης
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου