Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στον Ιβάν Σαββίδη και με τη "βούλα" η ΣΕΚΑΠ

                           

Την ανακήρυξη της εταιρείας Donskoy Tabak JSC ως προτιμητέου υποψήφιου για την πώληση του 50,36% της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος ΑΕ (ΣΕΚΑΠ) και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ανακοίνωσε και επίσημα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ (Υπό Ειδική Εκκαθάριση), όπως αναμενόταν και είχε προαναγγείλει το paseges.gr.
 
Ο διαγωνισμός αφορούσε τη μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών της ΑΤΕ με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συν/κής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος ΑΕ (ΣΕΚΑΠ).
Στις 15 Μαρτίου -θυμίζουμε- η εταιρεία του κ. Σαββίδη συμφώνησε με τη διοίκηση της ΣΕΚΕ για την απόκτηση του 34,18% των μετοχών που κατείχε η τελευταία στη ΣΕΚΑΠ.
  
Προσφορές είχαν καταθέσει ακόμη τρεις εταιρείες.
 
H απόκτηση της ΣΕΚΑΠ είναι η τρίτη επιχειρηματική προσπάθεια του ομογενούς επιχειρηματία στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η εξαγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ανάληψη διαχείρισης του ξενοδοχείου «Μακεδονία Palace». 
 
 
Ικανοποίηση  Δ. Πράτσου
 
Με αφορμή την εξέλιξη ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Πράτσος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: "ανοίγει ένας νέος κύκλος για την εταιρεία, με την έλευση του συγκεκριμένου επιχειρηματία".
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου