Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη. Με βιοντίζελ θα θερμαίνεται νηπιαγωγείο του δήμου Νεάπολης-ΣυκεώνΜε βιοντίζελ θα θερμαίνεται από σήμερα νηπιαγωγείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών
 
 
Με το προϊόν της ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης των τηγανόλαδων, που στην αντίθετη περίπτωση θα κατέληγε ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον ρυπαίνοντάς το, θα θερμαίνεται από σήμερα (29-3-2013) νηπιαγωγείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για τη νέα ποσότητα βιοντίζελ που παραλήφτηκε σήμερα το πρωί από το Εργαστήριο Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, στο οποίο ταυτόχρονα παραδόθηκε μια νέα ποσότητα μαγειρικών ελαίων προς αξιοποίηση. Συγκεκριμένα, αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 11 π.μ., στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεύκων (Αριστοτέλους-Πλάτωνος 12), όπου φιλοξενούνται 60 νήπια, παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, στις δεξαμενές της σχολικής μονάδας θα διοχετευτούν 360 λίτρα βιοντίζελ. Αυτή προέρχεται από την ενεργειακή αξιοποίηση ποσότητας τηγανόλαδων που είχαν παραδοθεί το προηγούμενο διάστημα από το αρμόδιο τμήμα του Τεχνολογικού Ιδρύματος, στο οποίο παραδόθηκαν σήμερα άλλα 1.600 λίτρα τηγανόλαδων που συγκεντρώθηκαν από τα νοικοκυριά.
 
Να σημειωθεί ότι η παραλαβή αυτής της νέας ποσότητας βιοκαυσίμου είναι η τρίτη στη σειρά, με τη συνολική παραγόμενη ποσότητα βιοντίζελ να αγγίζει τα 1.600 λίτρα, από τα οποία τα 750 λ. παραδόθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παύλου και τα 490 λ. στα ειδικά σχολεία των Πεύκων. Αυτό, όμως, που αποσπά την προσοχή είναι η θεαματική άνοδος των δεικτών συλλογής τηγανόλαδων από τα νοικοκυριά του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς καθημερινά εντάσσονται στο κίνημα της ανακύκλωσης όλο και περισσότερα. Από τον Αύγουστο του 2010, που ξεκίνησε το πρόγραμμα της ανακύκλωσης των τηγανόλαδων στον πρώην δήμο Συκεών, μέχρι και το πρώτο δίμηνο του 2013 έχουν συλλεχθεί 3.460 λίτρα μαγειρικών ελαίων από τα συνολικά 1.343 νοικοκυριά.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου