Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πυρόραγο 2009 Mediterra Οινοποιητική

 
 
Pirorago2009
 
 
 
Περιοχή: Π.Γ.Ε.Ηράκλειο
Ποικιλία: Κοτσιφάλι, Syrah, Cabernet Sauvignon
 
 
Το Κοτσιφάλι αποτελεί την βάση αυτού του SuperCretan κρασιού της Mediterra Οινοποιητικής. Μια ποικιλία που θεωρείται από τις σημαντικότερες ερυθρές ποικιλίες της Κρήτης και την συναντάμε κυρίως στις περιοχές Πεζά και Αρχάνες. Τα χαρακτηριστικά της είναι η μέτρια χρωματική ένταση, η αστάθεια στο χρώμα, η μέτρια οξύτητα, τα αρώματα κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου και δέρματος και η πολύ καλή αντίδραση στην παρουσία βαρελιού. Η συνύπαρξή του λοιπόν με ποικιλίες όπως το Syrah και το Cabernet Sauvignon, αναδεικνύουν όλα αυτά τα στοιχεία και το κάνουν μοναδικό.
 
Το Πυρόραγο 2009 είναι ένα κρασί που προέρχεται από σταφύλια επιλεγμένων αμπελώνων, από το Χουδέτσι και το Βαθύπετρο Ηρακλείου στη ζώνη Πεζών. Οι τρεις ποικιλίες έχουν συνοινοποιηθεί και έχουν ωριμάσει για 14 μήνες περίπου σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα, αρκετά νεαρό ακόμη, τόσο στην όψη όσο και στη μύτη, όπου δίνει υψηλής έντασης αρώματα μαύρων δαμάσκηνων, μύρτιλων, βιολέτας, κεδρόσπορων και ευκαλύπτου, με κάποιες νύξεις ζωικότητας. Στην παλέτα είναι ξηρό, με γεμάτο σώμα, μέτρια οξύτητα, αρκετές και λεπτόκοκκες τανίνες και αλκοόλ στο 13%. Η ένταση παραμένει εντυπωσιακή και στο στόμα, όπου κυριαρχούν τα αρώματα της βιολέτας των ξηρών καρπών και του ταμπάκου με διάρκεια αρκετά επίμονη.
 
Ιδιαίτερα χυμώδες και συμπυκνωμένο με ξεκάθαρους τους ρόλους της παρουσίας κάθε αρωματικής πτυχής. Χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη για να εξελιχθεί και πιθανόν να φτάσει στο καλύτερο του σημείο μέχρι το 2017.
 
 
Ενδεικτική Τιμή: 12,00 ευρώ
Βαθμολογία: 89 /100
Στέφανος Κόγιας, IHCW by WSET.
 
 
πηγή: http://www.krasiagr.com/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου