Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο Ηράκλειο- Κατεδάφισαν γνωστό κατάστημα στο Τομπρούκ

 
Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κτισμάτων και στην Κρήτη. Σήμερα μπήκαν οι μπουλντόζες σε πολύ γνωστό κατάστημα στην παραλία του Τομπρούκ! Πρόκειται για μια αυθαίρετη ταβέρνα 420 τ.μ. στην περιοχή του Τομπρούκ. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος με αυτή την κίνηση είναι να δοθεί ένα μήνυμα ενόψει και της τελικής ρύθμισης για τα αυθαίρετα που αναμένεται.
 
Σύμφωνα με το imerisia.gr στα χέρια των αρμοδίων υπάρχει μια λίστα με πάνω από 3.500 κατεδαφιστέα αυθαίρετα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 1.200 βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα σε αιγιαλούς. Πρόκειται για αυθαίρετα για τα οποία υπάρχουν ήδη τελεσίδικες αποφάσεις.
Το μεγάλο πρόβλημα, πάντως, έγκειται στην έλλειψη συνεργασίας των αποκεντρωμένων διοικήσεων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί πλήρως ούτε η καταγραφή του συνόλου των περιπτώσεων ούτε και οι πράξεις κατεδάφισης.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο ετοιμάζει το τελικό σχέδιο για τα αυθαίρετα το οποίο αναμένεται να προβλέπει μαζικές νομιμοποιήσεις των πολεοδομικών παραβάσεων που γίνονται εντός του νόμιμου όγκου του κτιρίου που έχουν οικοδομηθεί με νόμιμη άδεια.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου