Η καλλιέργεια ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών, όπως το κουκί, το ρεβίθι και
το μπιζέλι είναι ο μόνος μόνιμος και ασφαλής τρόπος για να λυθούν τα προβλήματα
της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα και όχι η σόγια που μπορεί ανά πάσα στιγμή να
βρεθεί μεταλλαγμένη.
Στη χθεσινή δήλωση του Υπουργού ότι δηλαδή "η καλλιέργεια
σόγιας θα λύσει τα προβλήματα των κτηνοτρόφων μας" ο Υπουργός παρέλειψε να
αναφέρει τα πελώρια προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η καλλιέργεια σόγιας
στη χώρα, δεν εξήγησε πουθενά ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν ανά πάσα
στιγμή να βρεθούν με μεταλλαγμένη σοδειά και μεταλλαγμένη ζωοτροφή
αντίστοιχα, κατά συνέπεια ότι οι καταναλωτές, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξουν να
τρώνε και να πίνουν γάλα, αυγά, κοτόπουλα και κρέας που έχουν φάει μεταλλαγμένη
σόγια.
Κύριε Υπουργέ, η Greenpeace
και 55.000
καταναλωτές επιμένουν ότι στην Ελλάδα, δεν χρειαζόμαστε τη
σόγια!
Η ελληνική απάντηση στις κατακόρυφες αυξήσεις τιμών της σόγιας διεθνώς δεν
μπορεί να είναι η καλλιέργεια σόγιας, αλλά η καλλιέργεια πρωτεϊνούχων
κτηνοτροφικών φυτών (κουκί, ρεβίθι, μπιζέλι, λούπινο) που είναι ελληνικά, δεν
είναι μεταλλαγμένα, δεν χρειάζονται πότισμα, ούτε λίπασμα, δεν κινδυνεύουν από
γενετική επιμόλυνση και έχουν πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου