Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Θεαματική υποδοχή των παράκτιων ψαράδων της Άνδρου στο πλοίο Arctic Sunrise 
 
Ξεκίνησε από την Άνδρο, την καρδιά της συμμαχίας της Greenpeace με τους παράκτιους αλιείς, η περιοδεία του Arctic Sunrise στις Κυκλάδες με στόχο την προστασία των ελληνικών θαλασσών και των ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτές.
Κατά την είσοδο του ArcticSunrise στο λιμάνι της Άνδρου, παράκτιοι αλιείς σχημάτισαν ένα μικρό στόλο που υποδέχτηκε το πλοίο, διεκδικώντας δυναμικά για άλλη μία φορά από την ελληνική πολιτική ηγεσία ζωντανές θάλασσες για ένα βιώσιμο μέλλον. Τη συμμαχία μεταξύ Greenpeace και παράκτιων αλιέων συμπληρώνουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέσα από την ιστοσελίδα http://www.myboat.gp/gr/ όπου καλούν τον Έλληνα Υπουργό αρμόδιο για θέματα αλιείας, κ. Τσαυτάρη να αξιοποιήσει τη μοναδική ευκαιρία για την προστασία των θαλασσών μας ψηφίζοντας τη ριζική αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολίτικης (ΚΑλΠ) και να ανακοινώσει τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του θαλάσσιου καταφυγίου στις Κυκλάδες.
 
Υποδοχή του Arctic Sunrise στην Άνδρο από τους παράκτιους ψαράδες
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013. Υποδοχή
του Arctic Sunrise στην Άνδρο από
τους παράκτιους ψαράδες
 
 
Το Arctic Sunrise βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης με στόχο να ασκήσει πίεση στους Ευρωπαίους Υπουργούς, λίγες εβδομάδες πριν την τελική ψηφοφορία για την ΚΑλΠ. Ήδη μέσα σε λίγες μόνο μέρες, περισσότεροι από 10.000 πολίτες συμμετέχουν και στηρίζουν την πανευρωπαϊκή περιοδεία της Greenpeace. Οι αλιείς από τον στόλο συναντήθηκαν με ένα Βούλγαρο ψαρά, ο οποίος ταξίδεψε με το Arctic Sunrise για να παραδώσει στους Έλληνες ψαράδες ένα ναυτικό φανό που συμβολίζει το φως της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον καθώς και την κοινή φωνή των παράκτιων ψαράδων που δυναμώνει σε όλη την Ευρώπη.
 
 
Το ταξίδι του ArcticSunrise την Ελλάδα
 
Μετά την Άνδρο, το πλοίο της Greenpeace θα επισκεφτεί την Πάρο, με την ευκαιρία της διημερίδας «Αλιεία στις Κυκλάδες. Παρόν και μέλλον» που διοργανώνεται στις 30 και 31 Μαρτίου από τον πολιτιστικό σύλλογο «Αρχίλοχο» και θα έχει τη συμμετοχή της οργάνωσης. Στη συνέχεια το πλοίο θα επισκεφτεί την Τήνο (3/4) όπου θα συναντηθεί με τους ψαράδες του νησιού, την Σύρο (4-5/4) όπου το πλοίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό, και τέλος τον Πειραιά (Μαρίνα Φλοίσβου, 6-8/4), όπου θα γίνουν πλήθος εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση του κοινού.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου