Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Achaia Clau​ss. Ανοίγει και πάλι το Οινόκαστρο



Achaia_Clauss2
 
 
Ανοίγει και πάλι το Οινόκαστρο της Achaia Clauss και τα ιστορικά κελάρια ξαναγίνονται επισκέψιμα, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Μετά από ανακατατάξεις και ποικίλες αναπροσαρμογές η 152χρονη Πατρινή οινοποιία είναι έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες από την Πάτρα και τους εκδρομείς απ’ όλο τον κόσμο και να τους ξεναγήσει στο Αυτοκρατορικό Κελάρι με τα ξυλόγλυπτα βαρέλια, τα αφιερωμένα στις επισκέψεις ηγετών και διακεκριμένων προσωπικοτήτων –Ελλήνων και μη.
Οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε μία ώρα, από τις 10.00΄π.μ. ως τις 6.00΄μ.μ., ενώ οργανώνονται –κατόπιν συνεννοήσεως– και οινογευστικές δοκιμές.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της αξιοποίησης του ιστορικού αρχείου της Οινοποιίας με την ανάδειξη του παλαιού αποσταγματοποιείου, όπου γινόταν η παραγωγή αποστάγματος με χρήση φωτιάς, με τον παραδοσιακό τρόπο και τις συνταγές των παλαιών ποτοποιών της Achaia Clauss.
Και ενώ το 152χρονο οινοποιείο μπαίνει σε μια νέα ιστορική φάση, το εκ νέου άνοιγμα της κάβας της και των κελλαριών έρχεται να σημανθεί από την κατάκτηση δύο νέων οινολογικών βραβείων, δύο μόλις μέρες πριν, από τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.
Ένα χρυσό μετάλλιο για την Μαυροδάφνη Reserve εσοδείας 1999 και ένα χρυσό μετάλλιο για τη Μαυροδάφνη Grand Reserveτου 1979 παρέλαβε η αποστολή της Achaia Clauss που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών.
Έτσι ανανεώνεται η ισχύς της αποφθεγματικής διαπίστωσης που έκανε ο γνωστός ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Νίκος Μπακουνάκης, στο βιβλίο του «Το κρασί του Γουσταύου», γράφοντας ότι η Achaia Clauss «λειτούργησε ως η μοναδική στον κόσμο αγροτική πρεσβεία ενός κρασιού επιδορπίου αλλά και ορεκτικού, της Μαυροδάφνης, και ταυτόχρονα ως εστία, πάλι μοναδική, ενός πολιτισμού πολυτέλειας, γαλήνης και τρυφής».
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου