Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Εναλλακτικός τουρισμός: Διεθνής Έκθεση στο MEC








Η EUROPEAN EXPO διοργανώνει την «NEXUS» – 1η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Αγροτουρισμός, Θαλάσσιος, Ορειβατικός, Περιπατητικός, Spa & wellness, Γαστρονομικός κ.τ.λ) από τις 29 Μαρτίου μέχρι και την 1η Απριλίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο MEC ( Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο ) Λεωφ. Λαυρίου 301 Παιανίας .
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) (Αρ. Πρωτ. 361) και την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) καθώς και με τις Ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Εναλλακτικός Τουρισμός είναι η τάση του ανθρώπου να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τη φύση, όταν εκδηλώνεται με τη μορφή τουριστικής δραστηριότητας. Η Nexus αναδεικνύει τα σημαντικότερα είδη που τον συνθέτουν όπως: Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Αγροτουρισμός, Γαστρονομικός, Spa & Wellness, Καταδυτικός, Περιπατητικός, Ποδηλατικός, Οικοτουρισμός, Ορειβατικός, Συνεδριακός, Χιονοδρομικός Τουρισμός, Χειμερινών αθλημάτων, Οινοτουρισμός, Γεωτουρισμός.
Στην Έκθεση εξέχουσα θέση θα έχει ο πολιτισμός, όπου η ιστορία, η λαογραφία, οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα κάθε τόπου θα παρουσιαστούν σε κοινό και επιχειρηματίες, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και με μοναδικό στόχο την δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα κάνουν πρόσφορο το έδαφος για την ανάπτυξη όλων των διαφορετικών ειδών τουρισμού και θα φέρουν πιο κοντά τα κρίσιμα κοινά.
Ο Εναλλακτικός Τουρισμός είναι αυτός που θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο τουριστικής ανάπτυξης και τουριστικής πολιτικής για τον ελληνικό χώρο και αυτό γιατί ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που στρέφεται προς τον εναλλακτικό τουρισμό ξεπερνά 35,000,000 και αυξάνεται με ρυθμούς 20% κατά χρόνο.
Οι διάφορες μορφές του τουρισμού περιλαμβάνουν απαραίτητα δύο βασικά στοιχεία: Το ταξίδι στον τουριστικό προορισμό (τουριστικά πρακτορεία) και τη διαμονή σε αυτόν (ξενοδοχεία) συμπεριλαμβανομένου της διατροφής (παραδοσιακά προϊόντα) τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιαστούν σε ξενοδόχους, εστιάτορες, σεφ, αλλά και στο κοινό.
Δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτορείων και των τοπικών παραγωγών ώστε, αφενός να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους, αφετέρου να τονώσουν την τοπική αγορά και οικονομία, ώστε μέσα από τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών να υπάρξει αμοιβαίο όφελος αλλά και αποτελεσματική προβολή και δυνατότητα στους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες να διαπραγματευτούν νέες συμφωνίες και να προσεγγίσουν διεθνείς και νέες αγορές.

Στην Έκθεση έχουν προσκληθεί για να λάβουν μέρος:

-Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας & του Εξωτερικού
-Υπουργεία: Πολιτισμού & Τουρισμού, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
-Συμμετοχές Εξωτερικού
-Περιφέρειες, Δήμοι
-Πρεσβείες
-Επιμελητήρια
-Ξενοδοχεία, Τουριστικά Καταλύματα
-Τουριστικά Πρακτορεία
-Αεροπορικές, Ναυτιλιακές Εταιρείες & Πρακτορεία Πούλμαν
-Μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί
-Πολιτιστικοί Σύλλογοι
-Συστήματα Κρατήσεων
-Εμπορικές εταιρείες ειδών ταξιδίου
-Επιχειρήσεις Εκκλησιαστικών Ειδών
-Spa & Wellness
-Επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων.

Η European Expo στην έκθεση NEXUS σας καλεί να συμμετάσχετε σε αυτό το ταξίδι με σύνθημα «Ταξιδέψτε διαφορετικά»
-Έναρξη: 29/03/2012
-Λήξη: 01/04/2012
 Ώρες λειτουργίας:
-Πέμπτη 29/03/12: 10:00 – 21:00
-Παρασκευή 30/03/12: 10:00 – 21:00
-Σαββάτο 31/03/12: 10:00 – 21:00
-Κυριακή 01/04/12: 10:00 – 21:00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου