Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σώθηκε από τον αφανισμό η σπανιότερη ράτσα σκύλου



20 κουτάβια γέννησε μια σκυλίτσα της ράτσας Otterhound αποσοβώντας την οριστική εξαφάνιση του είδους

 


20 κουτάβια γέννησε μια σκυλίτσα της ράτσας Otterhound αποσοβώντας την οριστική εξαφάνιση του είδους
Λίγο πριν το χείλος του αφανισμού βρέθηκε η σπανιότερη σπανιότερη ράτσα σκύλου στη Βρετανία. Όμως η γέννηση 20 νεογνών του είδους ίσως σώσει το είδος από την ολοκληρωτική εξαφάνιση. Το συγκεκριμένο είδος σκύλου θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και κινδυνεύει περισσότερο ακόμα και από το γιγάντιο πάντα και τον λευκό ρινόκερο.
Μόλις 20 βρετανικά Otterhound γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους στη Βρετανία, τα οποία ανήκουν στη Maria Lerego από το Herefordshire και προσφέρουν σανίδα σωτηρίας στο απειλούμενο είδος.
Υπάρχουν λιγότερα από 1.000 σκυλιά του είδους παγκοσμίως και περίπου 300 εξ αυτών βρίσκονται στη Βρετανία. Ο πληθυσμός των γιγαντιαίων πάντα υπολογίζεται στις 2.000, ενώ του λευκού ρινόκερου ανέρχεται στις 17.000.
Τα Otterhound χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, τα οποία εκτρέφονταν για να κυνηγούν τις ενυδρίδες, οι οποίες τότε θεωρούνταν παράσιτα. Ωστόσο, ο αριθμός τους μειώθηκε ραγδαία, όταν το κυνήγι ενυδρίδας απαγορεύτηκε το 1978.


Οι ειδικοί φοβούνται ότι τα συγκεκριμένα κυνηγόσκυλα ενδέχεται να έχουν εξαφανιστεί εντός των επομένων δέκα ετών, ωστόσο η ιδιοκτήτρια των κουταβιών αγωνίζεται για να σώσει τη σπάνια ράτσα.
Η 48χρονη γυναίκα έχει εκθρέψει περίπου 200 κουτάβια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών. Όταν οι σκυλίτσες της, ονόματι Calista και Symphony έφεραν στη ζωή 20 νεογέννητα Otterhound, εκείνη πετούσε από τη χαρά της.
Η κ. Lerego παρακολουθεί τα κουτάβια συνεχώς, καθώς ακόμα είναι μικροσκοπικά και μπορεί να τα πατήσει κατά λάθος η μητέρα τους. Ζυγίζουν μόλις ένα κιλό, ενώ η μητέρα τους ξεπερνάει τα ογδόντα.
«Η ράτσα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο και ο πληθυσμός των Otterhound παραμένει χαμηλός. Είμαι πολύ χαρούμενη που αρκετοί άνθρωποι έχουν δείξει ενδιαφέρον να αγοράσουν ένα κουτάβι. Υπάρχουν τόσο λίγα του είδους και ποτέ δεν ήταν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, οπότε λίγοι άνθρωποι γνώριζαν την ύπαρξη τους. Το ένα κοστίζει περίπου 800 λίρες», δηλώνει η εκτροφέας.
«Αποτελούν άριστα κατοικίδια και είναι πολύ κοινωνικά και έξυπνα σκυλιά. Εάν τους δώσετε την επιλογή του κυνηγιού ή ένα απόγευμα στο καναπέ, θα επιλέξουν το καναπέ», δηλώνει.








πηγή: 24h NewsRoom
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου