Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κλέβει εντυπώσεις η Θεσσαλία στη ρωσική αγορά






Στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού συμμετείχε η Περιφέρεια
Συνεχίζοντας με επιτυχία την πορεία προβολής των θεσσαλικών προορισμών η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Ρωσία-Μόσχα «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» από 21 έως 24 Μαρτίου.
Τα μηνύματα για τις προοπτικές αύξησης της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλία από την αγορά της Ρωσίας, αλλά και από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ήταν ιδιαίτερα θετικά, ενώ το κλίμα ήταν σαφώς ευνοϊκότερο σε ό,τι αφορά την αύξηση του τουρισμού σχετικά με τα περυσινά νούμερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σημειώνεται πως για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος πραγματοποιήθηκε forum με Ρώσους tour operator στις 21 Μαρτίου με την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού να είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ελκυστικός στους Ρώσους λόγω της κοινής θρησκευτικής αντίληψης.
Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ οι θεσσαλικοί προορισμοί που και φέτος ενδιέφεραν τους επισκέπτες της έκθεσης ήταν τα Μετέωρα, οι Β.Σποράδες, ο Όλυμπος, η λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο καθώς και τα παράλια της Λάρισας. Μάλιστα η ελληνική συμμετοχή προκάλεσε το ενδιαφέρον πλήθους εμπορικών επισκεπτών και κοινού, με τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο δικό της περίπτερο στον ενιαίο χώρο του ΕΟΤ.
Τονίζεται πως την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γ. Κολέτσος, τουριστικοί φορείς, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και εκατοντάδες αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον κόσμο.
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν οι κκ. Κόντου Μαρία - Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Νατάσα Καλύβα -εκπρόσωπος Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων,εκπρόσωποι επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Σκοπέλου-Κωνσταντίνα Αγγελέτου και Βαγγέλης Δρόσος και από τους επαγγελματίες τουρισμού συμμετείχαν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες και πιο συγκεκριμένα οι κκ. Στέργιος Στερεόπουλος, Λίζα Μενάγια, Ελένη Τζιαχάνα και ο Γιώργος Πολύζος.



πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου