Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σπάρτη. Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του «Πάρκου Γουδέ»







Προς αξιοποίηση βαίνει η έκταση 39.690,82 τμ του Δήμου Σπάρτης, δωρεά από τον Νικόλαο Γουδέ, μετά και την εγκατάσταση του εργολάβου, που αναδείχθηκε από σχετικό διαγωνισμό.
Με τις ευχές όλων για ποιοτική και ταχεία ολοκλήρωση του έργου «Πάρκο Γουδέ», την Τετάρτη 28/3, ο εργολάβος κ. Μενέλαος Ζώης της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΤΕ» εγκαταστάθηκε στο χώρο, προκειμένου η έκταση να μεταμορφωθεί σ ένα πλήρως εξοπλισμένο πάρκο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το πάρκο θα περιλαμβάνει δίκτυο μονοπατιών, ποδηλατική διαδρομή, παιδότοπους, χώρους άθλησης, πλατώματα, πλατεία, χώρο εκδηλώσεων, θέατρο, εκπαιδευτικούς κήπους και χώρους στάθμευσης, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί και ένας εντυπωσιακός περιβάλλων χώρος, περιφραγμένος με λίμνη και κήπους.

Υπενθυμίζουμε, πως το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.049.780 ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΔΕΠΙΝ- Πελ/σου 2007-2013, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου και την υπογραφή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.
Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της οικογενείας Γουδέ ο ιατρός κ. Γιάννης Γοπύτος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα και με την επιθυμία του διαθέτη Νικόλαου Γουδέ και ευχήθηκε τη γρήγορη ολοκλήρωση του.
Μάλιστα, ο ανάδοχος του έργου κ. Μενέλαος Ζώης τόνισε πως ευελπιστεί το έργο να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους και έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στην οικογένεια Γουδέ για την προσφορά της στον τόπο.



πηγή: lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου