Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κυνηγός ακραίων φαινομένων με «ελληνικό» πείσμα και θάρρος

 
 
Ο Τζορτζ Κουρούνης είναι ο παρουσιαστής μίας από τις πιο συναρπαστικές εκπομπές ντοκιμαντέρ
 
 
 
 
Ο Τζορτζ Κουρούνης είναι ο παρουσιαστής μίας από τις πιο συναρπαστικές εκπομπές ντοκιμαντέρ
Είναι ο άνθρωπος που πηγαίνει στα μέρη από όπου οι άλλοι φεύγουν τρέχοντας. περνά τη ζωή του ταξιδεύοντας στα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη, κυνηγώντας τυφώνες, ανεμοστρόβιλους, εκρήξεις ηφαιστείων, φονικές πυρκαγιές, αλλά και σπάνιες καταστάσεις που αποδεικνύουν την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης.
Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα Το Έθνος τον Τζορτζ Κουρούνη, κινηματογραφιστή ελληνικής καταγωγής από το Τορόντο, ο οποίος είναι ο παρουσιαστής την επιτυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ «Angry Planet» από το 2006 έως το 2010, σε περισσότερες από 100 χώρες.
Όταν τον ρωτούν τι δουλειά κάνει, εκείνος απαντά «κυνηγός ακραίων φαινομένων». ο Κουρούνης είναι ένας περιπετειώδης Ελληνοκαναδός εξερευνητής, διάσημος στη χώρα όπου ζει, κινηματογραφεί τα ξεσπάσματα της θυμωμένης φύσης και αισθάνεται την υποχρέωση να μοιραστεί τις εμπειρίες του με όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατόν.
«Το να κυνηγώ καταιγίδες και να σκαρφαλώνω σε ηφαίστεια συνδυάζει όλα όσα αγαπώ: ταξίδι, περιπέτεια, φύση, φωτογραφία και εξερεύνηση.
Νιώθω ότι έχω υποχρέωση να τα μοιράζομαι ώστε να καταλαβαίνει οποιοσδήποτε πόσο δυναμικός και διαρκώς μεταβαλλόμενος είναι στην πραγματικότητα αυτός ο πλανήτης», σχολιάζει ο ίδιος ο διάσημος εξερευνητής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου