Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κρήτη. Στα "σκαριά" η Τράπεζα Σπόρων



Στα "σκαριά" η Τράπεζα Σπόρων



Μια κίνηση «ανάχωμα» ενάντια στους πολλαπλούς «κινδύνους» πουαπειλούν τον τόπο μας, τους ανθρώπους μας και την τοπική οικονομία.


Ανοιχτή συζήτηση με φορείς, καλλιεργητές, παραγωγούς, μαθητές, γονείς, δημότες, συλλόγους και όποιους άλλους, με σκοπό τη δημιουργία της πρώτης τράπεζας σπόρων στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, πραγματοποιείται στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου Πύργου, την Τρίτη 10 Απριλίου, στις 18.30 το απόγευμα.

Σε μια εποχή κατά την οποία στη διατροφή μας έχουν διεισδύσει -αν όχι επικρατήσει- φρούτα και λαχανικά από υβριδικούς ή και μεταλλαγμένους σπόρους με διαφορετική διατροφική αξία από τις τους ντόπιους, όπου η σημασία της καλλιέργειας της γης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όπου ο τόπος μας εξακολουθεί να έχει το προνόμιο του να διασώζει μοναδικές ποικιλίες σπόρων που διατηρούν όλα τα αρώματα, τις γεύσεις και τις ουσίες της γης μας, η σημασία της διάσωσης των ντόπιων σπόρων αποκτά τεράστια σημασία.



Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μια ανοικτή συζήτηση για να συστήσουμε από κοινού την πρώτη τράπεζα σπόρων στο Δήμο μας. Την έκταση και τη βασική υποδομή την παραχωρεί ο δήμος.



Η συνάντηση αυτή προέκυψε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικοί κήποι» του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Είναι αυτό που λένε… όταν ξεκινάς κάτι με όραμα και εμπλακεί σε αυτό η τοπική κοινωνία, τα αποτελέσματα θα είναι πολλαπλάσια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου