Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μας αγνοούν οι βουλευτές, θα τους αγνοήσουμε & εμείς . . .





Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες κατά την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου. Η έλλειψη πόρων και οι καθυστερήσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου, προκαλούν οικονομική ασφυξία στους καλλιεργητές. Το κλίμα επιτείνει και η μετατροπή των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών σε Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς, όπως τονίζει στο IONION FM, ο πρόεδρος της Ένωσης και ΤΟΕΒ Γαστούνης, Δημήτρης Κουλούρης, καθώς κανείς δεν γωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί το εγχείρημα. Κατηγόρησε τους βουλευτές του νομού ότι αγνοούν τους αγρότες και ενδιαφέρονται μόνο για ψήφους.
Ο κ. Κουλούρης πρότεινε την καθιέρωση της αγροκάρτας που θα περιλαμβάνει ΦΠΑ, φόρο πετρελαίου, επιστροφή ΦΠΑ και όλες τις αγροτικές συναλλαγές. Παρέμβαση από τον Αντρέα Ψαχούλια, αγρότη από τα Δουνέϊκα, που ανέφερε ότι δεν έχει καταβληθεί μετά από ένα χρόνο η αποζημίωση ΕΛΓΑ, για καλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό.
Αναφέρθηκε ακόμα ότι οι αγρότες βάζουν πετρέλαιο κίνησης στα τρακτέρ, με κόστος 1,70 / λίτρο, γεγονός που κάνει ασύμφορη την καλλιέργεια, διαφορετικά απειλούνται με κατάσχεση οχήματος.


Πηγή: ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου