Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΚΠΕ Κρεστένων: Οι τοπικοί σπόροι διατήρηση της βιοποικιλότητας

    
    
    
   Στο πλαίσιο των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία το ΚΠΕ Κρεστένων υλοποιεί ημερίδα με θέμα «Dum Spiro … Σπέρνω: Η συμβολή των τοπικών ποικιλιών σπόρων στη διατήρηση της βιοποικιλότητας» στις 4 Απριλίου 2012 και ώρα 17:30 στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.
   Σκοπός της ενημερωτικής αυτής δράσης είναι να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία σε θέματα προώθησης τοπικών ποικιλιών στις γεωργικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής στα πλαίσια της αειφορίας καθώς και η ένταξη των παραγόμενων προϊόντων στην καθημερινή διατροφή. Απευθύνεται στους καλλιεργητές – παραγωγούς καθώς και στους καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής.
   Για την πραγματοποίηση της ημερίδας το ΚΠΕ Κρεστένων συνεργάζεται με την τοπική ομάδα Αρχαίας Ολυμπίας της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι», η οποία, μετά τη λήξη της ημερίδας, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τοπικές ποικιλίες σπόρων.   Πηγή: http://ilialive.gr/


   Δεν υπάρχουν σχόλια:

   Δημοσίευση σχολίου