Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πρέβεζα. Θέλουν πίσω τις Γαλάζιες Σημαίες

 



Φέτος στις παραλίες της Πρέβεζας, που θεωρούνται από τις ομορφότερες της Ηπείρου δεν θα κυματίζουν γαλάζιες σημαίες. Οι σημαίες αφαιρέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2011 επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος.
Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις υπόψη ακτές αξιολόγησαν όμως τις σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες.
Με δεδομένη την κατάσταση αυτή ο Δήμος της Πρέβεζας κινητοποιείται και προχωρά στη λήψη μέτρων με απώτερο στόχο να πάρει πίσω τις Γαλάζιες Σημαίες έστω και τα επόμενα χρόνια.
Έτσι το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τις δαπάνες για την προμήθεια ντους, κάδων, ιστών σημαιών, καμπίνων, πινακίδων, τουαλετών και για τη διενέργεια δειγματοληψιών και μικροβιολογικών εξετάσεων της ποιότητας του νερού , των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Πρέβεζας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που γίνεται από το Δήμο και θα πρέπει με ανάλογες πρωτοβουλίες να στηριχθεί και από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου