Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη το «Πάρκο της Γαλλίας»



Εγκαινιάζεται την Τετάρτη το «Πάρκο της Γαλλίας»

 

 

Χώρος πρασίνου προς τιμήν της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

 
 
Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνουν τα εγκαίνια του «Πάρκου της Γαλλίας», που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο χώρος αυτός του πρασίνου, προς τιμήν της Γαλλίας, έχει εμπλουτιστεί με νέα φυτά και θα φιλοξενεί μόνιμη έκθεση φωτογραφιών με πάρκα του Παρισιού.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης εκτός από την διάθεση του χώρου, ανέλαβε την εγκατάσταση του αρδευτικού δικτύου και την φυτοτεχνική του διαμόρφωση μαζί με την διάθεση φυτών.
Οι «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», συνέταξαν αφιλοκερδώς τη μελέτη αναμόρφωσης του πάρκου που περιλαμβάνει το φυτοτεχνικό της μέρος και το σχεδιασμό εγκατάστασης των φωτογραφιών. Επίσης, αγόρασαν τα φυτά του πάρκου και τις φωτογραφίες, με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο για άνοιγμα του πρώτου μπουκαλιού της νέας σοδειάς του Beaujolais nouveau 2011.

Με χορηγίες που εξασφάλισε το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας έγινε προμήθεια των καλαίσθητων, γαλλικού τύπου στύλων στους οποίους θα αναρτηθούν οι φωτογραφίες.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου