Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Βόλος. Δενδροφυτεύσεις στη Νέα Αγχίαλο






Έξω από σχολεία, σε νησίδες και σε κεντρικά πεζοδρόμια


Δενδροφύτευση σε πάρκα της Νέας Αγχιάλου, σε πεζοδρόμια έξω από σχολεία, σε νησίδες και σε κεντρικά πεζοδρόμια όπου υπήρχε η δυνατότητα λόγου πλάτους, πραγματοποίησε χθες η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας. Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής, μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας. Φυτεύτηκαν σφένδαμοι, πευκοειδή, ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, πικροδάφνες και άλλα φυτά και δέντρα.
Στα σημεία όπου έγιναν δενδροφυτεύσεις βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Π.Πελεκάνος, ο οποίος τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Ενότητας είναι να συνεχίσει τις δράσεις αυτές στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου αλλά και στις Τοπικές Κοινότητες Μικροθηβών και Αϊδινίου.
Παράλληλα θα επιδιωχθεί να δημιουργηθούν ομάδες παιδιών και ενηλίκων που θα στηρίζουν την προσπάθεια αναβάθμισης του πρασίνου στην περιοχή, όχι μόνο συμμετέχοντας σε φυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και αναλαμβάνοντας την παρακολούθηση της ανάπτυξης των φυτών (πότισμα κ,λ.π.), έτσι ώστε οι δεντροφυτεύσεις να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.
«Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους ώστε να γίνουν ακόμη πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι στο περιβάλλον και να συμβάλλει ο καθένας με τον τρόπο του στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών για την πρωτοβουλία του, καθώς και τους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής που συνέβαλαν σ’αυτή την προσπάθεια.


πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου