Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ελάφι θύμα τροχαίου στη Ρόδο




Ελάφι θύμα τροχαίου στη Ρόδο




Το περιστατικό συνέβη στη Νότια Ρόδο, χθες το απόγευμα. Ένα αρσενικό ελάφι τριών ετών χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο και ξεψύχησε επιτόπου.
Το αυτοκίνητο οδηγούσε κάτοικος του νησιού και μέσα σε αυτό ήταν τα τρία παιδιά της, χωρίς να τραυματιστεί κανείς τους από τη σύγκρουση, η οποία ήταν σφοδρή.
Στο σημείο πήγε κλιμάκιο του δασαρχείου, της θηροφυλακής και του Κυνηγετικού Συλλόγου, που φρόντισαν για τη μεταφορά του νεκρού ελαφιού, όπως αναφέρει το newsit.gr
Στελέχη του Δασαρχείου Ρόδου έλεγαν ότι η κατάσταση με τις περιπτώσεις ελαφιών που βρίσκουν το θάνατο σε τροχαία είναι σοβαρή, διευκρινίζοντας ότι ενώ Αρχές του νησιού, έπειτα από αγώνα πολλών ετών, κατάφεραν να εξαλείψουν τη λαθροθηρία των ελαφιών στις δασικές περιοχές, σήμερα το ένα μετά το άλλο εξοντώνονται σε τροχαία δυστυχήματα.
Από την αρχή του έτους είναι το τρίτο ελάφι που τραυματίζεται θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα, ενώ την περσινή χρονιά ο αριθμός των ελαφιών που είχαν χάσει τη ζωή τους στο δρόμο ξεπέρασε τα 15.
Οι αρχές πάντως, προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες όταν βλέπουν προειδοποιητικές πινακίδες, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες και την λίγο πριν από τη δύση του ηλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου