Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Γνωρίστε το «φαρμακείο της φύσης»



Eνδιαφέρον σεμινάριο για τα ελληνικά θεραπευτικά, αρωματικά και εδώδιμα φυτά διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή




Eνδιαφέρον σεμινάριο για τα ελληνικά θεραπευτικά, αρωματικά και εδώδιμα φυτά διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή
«Το φαρμακείο της φύσης» είναι το θέμα του 2ου κύκλου των σεμιναρίων για τα ελληνικά θεραπευτικά, αρωματικά και εδώδιμα φυτά που διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά βότανα της πλούσιας ελληνικής φύσης. Στα σεμινάρια θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες, τα οφέλη, η ιστορία και οι χρήσεις τους ανά τους αιώνες. Ποιοι είναι οι φυσικοί τους βιότοποι, πως τα αναγνωρίζουμε, πως και πότε τα συλλέγουμε και πως τα συντηρούμε για να διατηρήσουν στο μέγιστο δυνατό τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Με ποιους τρόπους χρησιμοποιούμε κάθε βότανο και ποια είναι η θέση τους στην κουζίνα μας και τη μαγειρική. Και επειδή τα περισσότερα από αυτά τα φυτά μπορούμε να τα έχουμε και στον κήπο ή και στο μπαλκόνι μας, θα μάθουμε και πως τα καλλιεργούμε και τα φροντίζουμε.
Εισηγητής είναι ο Διονύσης Μέρμυγκας, περιβαλλοντολόγος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποψήφιος διδάκτορας του βιολογικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υπεύθυνος του βοτανικού τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και επιστημονικός συνεργάτης των περιοδικών «Ερασιτέχνης Κηπουρός» και «Κτήμα & Κήπος» του ομίλου της «Καθημερινής».


Το σεμινάριο διεξάγεται σε δύο συναντήσεις: Σάββατο 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου, ώρα: 11:00 – 13:00
Κόστος: 30€ ο κάθε κύκλος
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 8015870,  210 8015870      εσωτ. 515, κ. Κωνσταντίνα Διακάκη, Τρίτη-Παρασκευή 9:00-15:00, e-mail : kdiakaki@gnhm.gr
Η κράτηση θέσης εξασφαλίζεται με την εξόφληση της συμμετοχής.




πηγή: 24h NewsRoom



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου