Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης




Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης

 


Η μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε χθες στις 16.30 το απόγευμα. Η "Υδρομινωική", μέλος του ομίλου SYCHEM, ολοκλήρωσε το 2012 την επένδυσή της στην κατασκευή και λειτουργία μιας υπερσύγχρονης υβριδικής μονάδας αντίστροφης όσμωσης, συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας 5.000 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα.
Η μονάδα διαθέτει, σήμερα, τη μεγαλύτερη δυναμικότητα πανελλαδικά, είναι ιδιωτική και μοναδική στο είδος της, χωροθετημένη μέσα στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.
Στο ιδιόκτητο βιομηχανικό κτίριο υψηλών προδιαγραφών, συνολικού εμβαδού 4 στρεμμάτων, συστεγάζονται η μονάδα αντίστροφης όσμωσης καθώς και το εργοστάσιο κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας νερού και γεωθερμίας του ομίλου SYCHEM.





 
Η βιομηχανική μονάδα διαθέτει εξελιγμένο σύστημα τηλεματικής και ηλεκτρονικού ελέγχου που διαχειρίζεται το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας πόσιμου νερού που περιλαμβάνει γεωτρήσεις, δίκτυα μεταφορά 5 χλμ, αντλιοστάσια μεταπροώθησης, δεξαμενές και τρεις γραμμές παραγωγής. Η μονάδα είναι υβριδική, καθώς το ακατέργαστο νερό χρησιμοποιείται για το γεωθερμικό κλιματισμό του βιομηχανικού συγκροτήματος.
Στο πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνονταν χαιρετισμούς, σύντομη τεχνική παρουσίαση, ξενάγηση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και Coctail.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου