Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Φορέας Διαχείρισης ποδηλατεί στον Αμβρακικό!







Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού συνεχίζει δυναμικά την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση στο Εθνικό μας Πάρκο. Ομάδες περιηγητών και μαθητών προσέρχονται συχνά για να ενημερωθούν και να κερδίσουν λίγο χρόνο αναψυχής στις ομορφιές του υδάτινου στοιχείου.
Οι περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων βρίσκουν κατάλληλη την εποχή για να περιηγηθούν στο φυσικό περιβάλλον, οπότε στις 25 Μαρτίου περίπου 25 μαθητές βρέθηκαν στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού -αντί παρέλασης- και κατέληξαν για κολατσιό στις παραλίες με τα αμέτρητα κοχύλια.
Επιπλέον, 15 μαθητές ποδηλάτησαν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στη λουρονησίδα Σαλαώρα-Κορωνησία και ευχαριστήθηκαν την ελευθερία που μας προσφέρει η Φύση. Στο κομμάτι αυτό του Εθνικού Πάρκου έχουν περιηγηθεί συχνά και άλλες ομάδες, ώστε να αναδεικνύεται η περιοχή και να προσελκύει εναλλακτικό τουρισμό.
Το πρόγραμμα της περιήγησης συμπεριλάμβανε μία σύντομη περιπλάνηση στη μακέτα του Εθνικού Πάρκου, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η έκτασή του και να προσανατολιστούν οι ομάδες στο χώρο, μία ολιγόλεπτη παρουσίαση για τις αξίες των Υγροτόπων με φωτογραφικό υλικό, τη βραβευμένη από την ΕΡΤ ταινία μικρού μήκους του Λουκά Λελόβα «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη Φθορά», μία ξενάγηση στο ιβάρι και στις λιμνοθάλασσες για τη λειτουργία τους ως εκτατικά ιχθυοτροφεία και παρατήρηση της ορνιθοπανίδας. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα περιπάτου ή ξεκούρασης στην περιοχή ανάλογα με τις απαιτήσεις και το χρόνο που διαθέτουν οι εκδρομείς.
Στην προσπάθεια αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αρταίων για τον καθαρισμό της παραλίας της Κορωνησίας, ώστε να είναι ευπρεπής για τους επισκέπτες μας, τους ψαράδες που ενημέρωσαν τους μαθητές για τη λειτουργία των ιβαριών, την Τροχαία και το ΕΚΑΒ που ανέλαβαν την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και τους περαστικούς που με σεβασμό και χαμηλές ταχύτητες πλησίασαν στις ομάδες περιήγησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου