Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις φωτιές στις ΗΠΑ



Χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις φωτιές στις ΗΠΑ
 
 
 
Καταστράφηκαν κτίρια στο Κολοράντο
 
 
 
Περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται εκτός ελέγχου κοντά στο Κολοράντο Σπρινγκς στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αρκετά κτίρια έχουν καταστραφεί.
«Μέχρι το απόγευμα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, τώρα όμως έφτασε στις βορειοδυτικές περιοχές της πόλης. Κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Στιβ Μπατς, δήμαρχος του Κολοράντο Σπρινγκς.
Μέχρι τώρα η φωτιά έχει καταστρέψει 2.500 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης και μόνο το 5% έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ οι Αρχές δεν είναι ακόμα σε θέση να υπολογίσουν τα κτίρια που έχουν καταστραφεί.
Το απόγευμα της Τρίτης, οι αρχές της πόλης διέταξαν την απομάκρυνση περισσότερων από 32.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Το Flying W Ranch, ένα από τα πιο φημισμένα εκτροφεία ζώων στις ΗΠΑ, γνωστό για το εστιατόριό του ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του πως οι εγκαταστάσεις του έγιναν στάχτη.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Χίκενλούπερ πέταξε πάνω από τις εκτάσεις που καίγονται και τόνισε πως πρόκειται για την χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία του Κολοράντο, προσθέτοντας πως το μόνο ευχάριστο μέχρι τώρα είναι πως δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας και οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα ευθύνονται για τις μεγάλες πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου