Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τρίπολη. "Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη" - Κάπως έτσι μεταμορφώνεται η πλατεία Πετρινού!





του Τάσου Παπαζαχαρία

Πριν ένα περίπου χρόνο, όταν ακόμη δεν είχαν αρχίσει τα έργα για την ανάπλαση της πλατείας Πετρινού στην πόλη μας, είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου και τις ενστάσεις μου, για τη μορφή που θα έπαιρνε και την εικόνα που θα έδειχνε η πλατεία μας, με βάση την μακέτα που είχε κυκλοφορήσει τότε!!!
Είχα γράψει τότε στα Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, αλλά και είπα με συνέντευξη στην τοπική τηλεόραση, ότι από τα όσα μας δείχνει η μακέτα του έργου, η πλατεία Πετρινού θα μεταμορφωθεί σε κρανίου τόπο!!!
Είχα επίσης με επιστολή μου προς τον κο Δήμαρχο, εκφράσει τις ανησυχίες μου αυτές και τις αντιρρήσεις μου, για το τι επρόκειτο να γίνει με την πλατεία μας αυτής, που για κακή μας τύχη βρίσκεται και στο μέσον της πόλης μας!!!
Η Τρίπολη υποστήριζα, έχει ανάγκη από πράσινο και δυστυχώς μια σειρά από παρεμβάσεις των Δημοτικών αρχών τείνουν να το εξαφανίσουν!!!
Κατέληγα με την πρόταση, ότι ένα τέτοιο έργο, πολύ σημαντικό για την εικόνα της πόλης μας, αλλά και για το μικροκλίμα της περιοχής, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχει να κάνει με την υγιεινή διαμονή των κατοίκων της, πρέπει να γίνει πράξη ύστερα από Πανελλαδικό Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και όχι όπως αποφασίστηκε, υπό την πίεση του χρόνου για προεκλογικούς και μόνο λόγους, από την τότε Δημοτική Αρχή, που επεδίωκε την επανεκλογή της!!!
Ως συνήθως, τέτοιες προτάσεις, από τους Διοικούντες απορρίπτονται!!! Αφού πρυτανεύει η βιασύνη να παρουσιάσουν έργο!!! Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις και έτσι η πόλη μας σημαδεύεται η τραυματίζεται άσχημα και βαριά για τα επόμενα αρκετά χρόνια!!!
Σήμερα χιλιάδες τόνοι μπετό έχουν πέσει επί της πλατείας μας και χιλιάδες πλάκες γρανίτη έχουν αντικαταστήσει το λιγοστό πράσινο, που υπήρχε πριν αρχίσουν τα έργα της καταστροφής και όχι της ανάπλασης, καθιστώντας έτσι την πλατεία σε ένα αφιλόξενο σεληνιακό τοπίο!!!
Ότι υποθέταμε και μαντεύαμε τότε!!! Το βλέπουμε τώρα με τα μάτια μας!!!
Υπάρχει άραγες κανείς, από τους συμπολίτες μας, που να είναι ευχαριστημένος από τα όσα βλέπει να γίνονται, επί της τόσο κεντρικής και σημαντικής για την πόλη μας, πλατείας Πετρινού;;;;;;;
Περιμένω από κάποιους, κάποιες απαντήσεις!!!


πηγή: megalopoli-fm.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου