Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Ηράκλειο. Ετήσια συνάντηση οικο-καλλιεργητών και οικο-χειροτεχνών

Η ετήσια συνάντηση οικο-καλλιεργητών και οικο-χειροτεχνών ξαναχτυπά!
Εν Οίκω 2012, 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, Πάρκο Γεωργιάδη, Ηράκλειο, ΚρήτηΗ συνάντηση «Εν Οίκω» είναι, για άλλη μια χρονιά, εδώ. Μια αυτοργανωμένη γιορτή για την οικολογία, την αλληλεγγύη και την αυτάρκεια, χωρίς μεσάζοντες και χορηγούς.

Αντιστεκόμαστε στην κρίση και στήνουμε μια ανοιχτή συνάντηση για όλους. Με τη συμμετοχή παραγωγών που βασίζονται σε αγρο-οικολογικές αρχές και στηρίζουν τις τοπικές ποικιλίες. Ενωνόμαστε με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές και παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας, αντιστέκονται στην επιβολή των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα) και στα μονοπώλια της βιομηχανικής γεωργίας.Δίνουμε έμφαση στην οικο-χειροτεχνία και τη χρήση υλικών, που είναι φιλικά τόσο προς εμάς τους ίδιους όσο και προς το περιβάλλον. Αποφεύγουμε τα τυποποιημένα προϊόντα και στηρίζουμε την προσωπική δημιουργία μέσα από μια γόνιμη σύζευξη του παραδοσιακού και του σύγχρονου και οικολογικού τρόπου ζωής. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων όπως σεμινάρια, χειροτεχνίες, προβολές, συζητήσεις, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, καλή μουσική και ευχάριστη παρέα σας καλούμε για να γνωριστούμε μεταξύ μας, να διασκεδάσουμε και να αλληλεπιδράσουμε δημιουργικά.

Στόχος της συνάντησης είναι η γνωριμία με την οικολογία, στην πράξη, η άμεση επαφή με τους παραγωγούς και τους καλλιεργητές, η ενημέρωση σε θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας, η ανταλλαγή προϊόντων και το δίκαιο εμπόριο.
Σας προσκαλούμε στο Εν Οίκω, για την προώθηση ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής που βασίζεται στην αυτάρκεια, την αλληλοϋποστήριξη, τον αλληλοσεβασμό και τη διάθεση για μοίρασμα ως απαραίτητα και επίκαιρα συστατικά αντιμετώπισης της κρίσης.

Ας γιορτάσουμε!

Διαβάστε σχετικά εδώ:
http://en-oiko.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html#more

Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων
http://en-oiko.blogspot.gr/2012/06/2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου