Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ηλεία - Νησί Βουπρασίας. Έχουν μείνει 12 ημέρες χωρίς νερό!



Νησί Βουπρασίας: Έχουν μείνει 12 ημέρες χωρίς νερό! Το νερό πηγαίνει στις καλλιέργειες και οχι στα σπίτιαΤο καλοκαίρι βρίσκεται μόλις στην αρχή του, αλλά οι κάτοικοι των οικισμών πέριξ της Τοπικής Κοινότητας Νησίου, στη Βουπρασία, έχουν ήδη πει «το νερό νεράκι»!
Δώδεκα μέρες έχουν μείνει χωρίς νερό οι κάτοικοι των οικισμών Κουγέϊκα, Κουταλέϊκα, Αγία Μαρίνα και η ευρύτερη περιοχή, καθώς το νερό της άρδευσης πηγαίνει για να ποτίζονται οι καλλιέργειες! Οι κάτοικοι μάλιστα καταγγέλλουν τους υπεύθυνους για κακή διαχείριση του νερού, ενώ επισημαίνουν ότι αν και οι όλοι οι αρμόδιοι φορείς είναι ενήμεροι για τη σπατάλη του νερού, δεν έχουν κάνει τίποτα για να την αποτρέψουν!


Πρώτος ο κ. Σπύρος Κούγιας είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Η εγκατάλειψη της περιοχής μας φαίνεται από όποιο δρόμο και αν περάσει κανείς, όπου και αν κοιτάξουμε. Η Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει για την περιοχή μας. Αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε άλλο, ειδικά από τη στιγμή που στερούμαστε το βασικό αγαθό που είναι το νερό!».
Συνεχίζοντας, ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής ο κ. Αντρέας Κατσιμπερνάκης είπε: «Παίρνω νερό για να πιω και να κάνω μπάνιο από μια λακκούβα με βατράχια. Από το νερό που μου ρίχνει από τη γεώτρησή του, που είναι νερό για πότισμα, ο κ. Κούγιας. Αυτή η κατάσταση τώρα είναι δώδεκα μέρες. Τι να κάνω από εκεί και πέρα; Η πρέπει να βάλω φωτιά στο σπίτι μου και να σηκωθώ και να φύγω, ή να πάρω μια καραμπίνα στα χέρια και να κυνηγάω του υπεύθυνους. Καλώ την Δημοτική Αρχή να τους κάνω όλα τα έξοδα και να τους φιλοξενήσω ένα βράδυ σπίτι μου. Να δω όμως τι θα μου πουν την ώρα που θα χρειαστούν να πάνε στην τουαλέτα».
Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νησίου, κ. Διονύσιος Θεοφιλόπουλος, είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Το πρόβλημα με το νερό είναι τεράστιο και οφείλεται καθαρά σε κακοδιαχείριση. Όταν ήμουν εγώ πρόεδρος το πρόβλημα υπήρχε και τότε, αλλά όχι στον βαθμό που βρίσκεται σήμερα να μην έχουμε νερό από τον Ιούνιο, Ανταπόκριση όμως δεν έχουμε από καμία πλευρά».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου