Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Χίος. Πρωτοβουλία Πολίτες και Ανεμογεννήτριες- Απάντηση στην Ανακοίνωση του Συλλόγου «Φίλοι του Καρφά»




Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου «Φίλοι του Καρφά» οφείλουμε ένα σύντομο σχόλιο για το σημαντικό θέμα της προτεινόμενης επένδυσης της πολυεθνικής εταιρείας Iberdtrola με την οποία επιχειρείται η μετατροπή του νησιού μας σε Βιομηχανική Ζώνη παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
Κατανοούμε πλήρως την επιθυμία του συλλόγου για περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από την λειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος της ΔΕΗ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα μας βρείτε δίπλα σας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια σας.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να εξετάζουμε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) ένα από τα πλέον σημαντικά ερωτήματα που εξετάσαμε ήταν: Θα τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία το εργοστάσιο της ΔΕΗ με την υλοποίηση της επένδυσης;
Μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να υποστηρίξουμε ότι ακόμη και αν υλοποιηθεί η επένδυση δεν τίθεται αυτοδίκαια (υπό την έννοια των σχετικών προβλέψεων του προτεινόμενου έργου) σε ψυχρή εφεδρεία ο σταθμός της ΔΕΗ.
Η πολυεθνική εταιρεία διασπείρει σκόπιμα μισές αλήθειες για τους δικούς της λόγους. Οφείλουμε όλοι μας σε αυτό το κρίσιμο θέμα να είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι. Σας καλούμε να σχηματίσετε άποψη έχοντας μελετήσει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και τον αντίκτυπο τους στο σήμερα και το αύριο του νησιού με όρους κοινωνικούς περιβαλλοντικούς και οικονομικούς.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα στοιχεία εκείνα τα οποία επικυρώνουν την εδραιωμένη άποψη ότι η προτεινόμενη επένδυση δεν εξετάζει σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΗ υπό την έννοια της ψυχρής εφεδρείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου