Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το συναρπαστικό πλατανόδασος της Εύβοιας

 
Το συναρπαστικό πλατανόδασος της Εύβοιας
 
Στις όχθες του Κηρέα βρίσκεται και ο περίφημος Μεγάλος Πλάτανος
 
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προς τη βόρεια Εύβοια- και την αγαπημένη πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας ή τα εξωτικά Λιχαδονήσια- διασχίζουν το μαγευτικό βόρειο τμήμα του νησιού. Ένας από τους σχεδόν καθιερωμένους σταθμούς γίνεται στο Προκόπι, στο προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Η περιοχή όμως επιφυλάσσει και άλλου τύπου αξιοθέατα, για εκείνους που έχουν τη διάθεση να εξερευνήσουν τον εντυπωσιακό φυσικό πλούτο.

Η βόρεια Εύβοια διατρέχεται από τον πανέμορφο ποταμό Κηρέα ενώ «ορόσημο» της περιοχής αποτελεί το εκθαμβωτικό πλατανόδασος. Το οδοιπορικό περνά ανάμεσα από αναρίθμητα πλατάνια και τρεχούμενα νερά, πριν ο Κηρέας ενωθεί με τον ποταμό Νηλέα και καταλήξουν μαζί στα νερά του Αιγαίου.

Παρά το μικρό μέγεθός του ο Κηρέας αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες με τα καθαρά, παγωμένα νερά του, τα ξύλινα γεφύρια και τα σκαλάκια που οδηγούν τα βήματα των περιηγητών μέσα στο πλατανόδασος. Στις όχθες του ποταμού, στην τοποθεσία Παρασκευόρεμα, βρίσκεται ο περίφημος Μεγάλος Πλάτανος, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 2000 χρόνια, αναδεικνύοντας το σε ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ευρώπης.

ΚΗΡΕΑΣ

ΚΗΡΕΑΣ
 
ΚΗΡΕΑΣ

ΚΗΡΕΑΣ

ΚΗΡΕΑΣ
 
ΚΗΡΕΑΣ
 
ΚΗΡΕΑΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου