Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Σέρρες. «Δρόμος Θυσίας»: Ορεινός αγώνας δρόμου στο Οχυρό Ιστίμπεη

 
«Δρόμος Θυσίας»: Ορεινός αγώνας δρόμου στο Οχυρό Ιστίμπεη
 
Προς τιμή των Ηρώων της «Μάχης των Οχυρών» διοργανώνεται ορεινός αγώνας δρόμου 14 χλμ με την ονομασία «Δρόμος Θυσίας» στο Οχυρό Ιστίμπεη, στο Νέο Πετρίτσι Σερρών
 
Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη με αφορμή την 76η Επέτειο από την «Μάχη των Οχυρών», με την υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, διοργανώνει ορεινό αγώνα δρόμου 14 χλμ με την ονομασία «Δρόμος Θυσίας», το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.

Ο αγώνας θα γίνει για πρώτη φορά στο Οχυρό Ιστίμπεη, το οποίο βρίσκεται 16 χλμ από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μακεδονίας - Θράκης, προς τιμή των Ηρώων της «Μάχης των Οχυρών» που πολέμησαν στη Γραμμή Μεταξά.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017. Στον αγώνα θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, όσοι αθλητές θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, που γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας:
www.istibeifort.com

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

«Δρόμος Θυσίας»

Εκκίνηση - Τερματισμός: Οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ.
Σάββατο 8 Απριλίου, ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.
Διαδρομή: 14 χλμ. Οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ - Οχυρό ΠΟΠΟΤΛΙΒΙΤΣΑ
Στα 300 μ. μετά την εκκίνηση, στρίβουμε δεξιά προς «Ποποτλίβιτσα» (Παπαδοπούλα) και κινούμαστε πλέον σε χωμάτινο δρόμο.
Συνεχίζοντας τη διαδρομή θα συναντήσουμε στα δεξιά μας παλιό Βουλγάρικο και Ελληνικό παρατηρητήριο κατά μήκος, σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή των συνόρων.
Στο 4ο χλμ. συναντάμε την λεγόμενη «Βουλγαρόβρυση» και έπειτα, σε πυκνή βλάστηση, ανταμώνουμε το μονοπάτι για το ΕΦ Ρουπέσκου και φτάνουμε στο λεγόμενο «λαιμό».
Διασχίζοντας την διαδρομή, περνάμε από κάτω από την «Προωθημένη» και μεσαία «Παπαδοπούλα». Διαδρομή με πυκνή βλάστηση και πολλά στοιχεία από την «Μάχη των Οχυρών», χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Στο 5ο χλμ. περίπου, θα ανταμώσουμε με έκπληξη σε υψόμετρο 1.570 μ., παλιό γήπεδο του μπάσκετ από την δεκαετία του 70.
Φτάνοντας στην «Ποποτλίτσα», ουσιαστικά γίνεται ένας κύκλος και επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή για τον τερματισμό.
Με την είσοδο από την πύλη του Οχυρού Ιστίμπεη θα δίδεται κλαδί ελιάς σε κάθε αθλητή, το οποίο θα καταθέτει στο μνημείο πεσόντων ως ένδειξη «ΤΙΜΗΣ» στους Ήρωες και σύμβολο «ΕΙΡΗΝΗΣ».
 
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.istibeifort.com/dromosthisias .


πηγή: http://www.alexpolisonline.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου