Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

To Πάφος 2017, στα...« Μετέωρα της Κύπρου»!

 
 
Την εκδήλωση διοργανώνει το πρόγραμμα, της Κοινωνικής Συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
 
Το πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμμετοχής του Οργανισμού Πάφος 2017, επισκέπτεται το χωριό Επισκοπή, το Σάββατο 18-02-17, από τις 10.00 π.μ.- 03.30μ.μ., μέσα από μια αλλιώτικη περιήγηση.
 
Η διαδρομή ακολουθεί ίχνη της μνήμης και της ιστορίας, επιλέγει ως ορόσημα της χώρους κρυμμένους και διερευνά όλα όσα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αυτά που δεν βλέπουμε κατά τις συνήθεις περιηγήσεις στην επαρχία.
 
Πρώτος σταθμός είναι το Περιβαλλοντικό Κέντρο της Κοινότητας, όπου θα προβληθεί μια μικρή ταινία για το χωριό και την κοιλάδα της Έζουσας, καθώς και τα οικολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ακολουθεί ξενάγηση στον περίφημο βράχο της Επισκοπής, τα αποκαλούμενα «Μετέωρα της Κύπρου» και την εκκλησία του Αγίου Ιλαρίωνα.
 
Μετά την βόλτα στο χωριό, όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά αναπαλαιωμένα σπίτια, θα συνεχίσουμε σε μια εξαιρετική περιπατική διαδρομή προς την Κοιλάδα της Έζουσας, όπου στον εκδρομικό χώρο, θα δοθεί δεξίωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Επισκοπής. Ο κοινοτάρχης Πάμπος Χαραλάμπους και ο Υπεύθυνος του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αντρέας Χρυσάνθου, θα μιλήσουν για τις κοιλάδες και τους ποταμούς που βρίσκονται γύρω από την Επισκοπή και είναι γεμάτες από κρυμμένους θησαυρούς, όπως νερόμυλους, ενετικά γεφύρια, ξωκλήσια και ερειπωμένα χωριά, όπως το τουρκοκυπριακό χωριό Μωρό Νερό.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο της Εκδήλωσης κ. Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, στο τηλ. 99-699130 ή στο email m.ierokipiotis@pafos2017.eu.


πηγή: https://filoksenos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου