Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ρέθυμνο. Άνοιξαν οι πηγές, άνοιξαν κι οι δρόμοι!

 
καιρός χειμώνας πηγές δρόμοι μέρωνας
 
της Αννίτας Πιτσιδιανάκη
 
Ο βαρύς φετινός χειμώνας με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το τσουχτερό κρύο, τα πολλά χιόνια και τις έντονες βροχοπτώσεις άφησε πίσω του έντονα σημάδια σε κάποιες περιοχές. Δυστυχώς, πέρα από τις ωφέλειες που προσέφερε, προκάλεσε και καταστροφές. Εκτός από τις καλλιέργειες, έπληξε σε πολλά σημεία και το οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις, λακκούβες και επικίνδυνα ανοίγματα. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπερχείλισαν οι περισσότερες δεξαμενές νερού, επίγειες και υπόγειες.

Και σε ένα χωριό όπως το Μέρωνα που είναι πλημμυρισμένο από νερά χειμώνα - καλοκαίρι, ήταν φυσικό να αφήσει έντονο το αποτύπωμά του. «Άνοιξαν» οι πηγές, μας είπαν οι κάτοικοι, ξεχείλισαν οι υπόγειες δεξαμενές και το νερό παρέσυρε ό,τι βρήκε στο δρόμο του.
 
Όπως μάθαμε, το οικονομικό κονδύλι για την αποκατάσταση του δρόμου έχει εγκριθεί και αυτό είναι ευχάριστο. Μην μείνει όμως το θέμα εκεί! Πρέπει να προχωρήσει η αρμόδια υπηρεσία άμεσα και ταχύτατα στις επόμενες ενέργειες για την αποκατάσταση. Πέρα από το γεγονός ότι ο δρόμος βρίσκεται αρκετό καιρό σε αυτή την κατάσταση, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και δη τη νύχτα! Και πριν θρηνήσουμε θύματα, κύριοι αρμόδιοι παρακαλούμε προλάβετε!


πηγή: http://www.madeincreta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου