Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η ανάδειξη Γεωλογικών Μνημείων γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Λέσβου Πεκίνου σε Τουρισμό – Πολιτισμό – Οικονομία

 
 
Σημαντικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης υψηλού επιπέδου αντιπροσωπείας από το Γεωπάρκο Σινικού Τείχους – Υanqing της Κίνας στο Γεωπάρκο Λέσβου

Νέες προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της προώθησης τοπικών προϊόντων διανοίγονται από την προώθησης της συνεργασίας της Λέσβου με την περιοχή Γιαντσίγκ της Μητροπολιτικής περιοχής του Πεκίνου όπως επιβεβαιώθηκε από τα θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης που πραγματοποίησε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από το Γεωπάρκο Σινικού Τείχους – Υanqing της Κίνας στο Γεωπάρκο Λέσβου στις 16 Φεβρουαρίου 2017.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κα Χ. Καλογήρου, το Δήμαρχο Λέσβου κ Σ. Γαληνό, επισκέφτηκε την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Απολιθωμένο Δάσος, ηφαιστειακούς γεωτόπους και προστατευόμενες περιοχές.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο κ. Li Zhijun επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της περιοχής Yanqing του Πεκίνου και επικεφαλής του Γεωπάρκου Yanqing, o Διευθυντής του Γεωπάρκου Yanqing κ. You Baojun, o Αναπλ. Διευθυντής της Γραμματείας της τοπικής κυβέρνησης της περιοχής Yanqing κ. Ma Honghuan, ο Δήμαρχος της αλπικής περιοχής Zhangshanying η οποία θα είναι το κέντρο των αθλητικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια διοργάνωσης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 κ. Yu Shimin, ο Διευθυντής του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου του Πεκίνου κ. Dang Qiang καθώς και τα στελέχη κ. Huang Warlong, κ. Zhu Xiangchen και κα. Yang Ying.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Κίνα στη Λέσβο εντάσσεται στο πρόγραμμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει το Γεωπάρκο Λέσβου στα πλαίσια του Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα γεωδιατήρησης, ανάδειξης και προστασίας φυσικών μνημείων και ειδικότερα του Απολιθωμένου που έχουν αναπτυχθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Γεωπάρκο Λέσβου, τα οποία θεωρούνται πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και η συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου