Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Υγρότοπος Κερκίνης. Ένας Υγρότοπος Παγκόσμιας Εμβέλειας

 
 
Η 2α Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα υγροτόπων καθώς υπογράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1971 στην ιρανική πόλη Ραμσάρ η σύμβαση για τους Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας. Για φέτος η ημέρα είναι αφιερωμένη στην συνεισφορά των υγροτόπων στην μείωση κινδύνων από φυσικές καταστροφές (Wetlands for Disaster Risk Reduction).

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, συμμετέχοντας στη γιορτή για την Ημέρα Υγροτόπων προγραμμάτισε επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις αξίες των υγροτόπων, Η ενημέρωση περιλαμβάνει προβολή βίντεο με αγγλικό σχολιασμό σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης, το υφιστάμενο καθεστώς προστασίας, τη πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής, τα απειλούμενα είδη, κλπ.. Η δράση πραγματοποιείται στη διάρκεια του μαθήματος αγγλικών του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων.

Τα δημοτικά σχολεία που θα επισκεφτεί ο Φορέας είναι το 12ο δημοτικό σχολείο Σερρών, το 13ο δημοτικό σχολείο Σερρών, το 18ο δημοτικό σχολείο Σερρών και το δημοτικό σχολείο Ποροϊων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου