Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Νάουσα. Νέο πιλοτικό πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων


Νέο πιλοτικό πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας ξεκινά ο Δήμος Νάουσας.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε πρώτη ενημερωτική συνάντηση την Πέμπτη 9/2/17, μετά από πρόσκληση του Δήμου Νάουσας, με τους καταστηματάρχες πώλησης φυτοφαρμάκων και τους συνεταιρισμούς που διαθέτουν πρατήρια πώλησης φυτοφαρμάκων, με παρουσίαση του προγράμματος από τον κ. Μηνά Πελεκάνο, υπεύθυνο γεωπόνο του ΕΣΥΦ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα και προτάθηκαν λύσεις ενώ αναμένεται εντός των ημερών να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία για την πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τους παραγωγούς, πριν ξεκινήσουν οι πρώτοι ψεκασμοί.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Νάουσας για την προώθηση της ανακύκλωσης και της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Γενική Γραμματέας του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πασχούλα, ο Διευθυντής της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του Α.Σ. Νάουσας κ. Ταμπακιάρης καθώς και γεωπόνοι του συνεταιρισμού, ο κ. Μιχαηλίδης από τον Α.Σ. Επισκοπής καθώς και οι κύριοι Μπουρδάνος και Φωτιάδης από τα καταστήματα πώλησης.



πηγή: http://www.alli-apopsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου