Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Aγέλη λύκων (;) λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη

 
 
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Πέμπτη 16/2/17 μεταξύ Ξηροχωρίου και Παλιού Αγιονερίου Θεσσαλονίκης και απεικονίζουν 9 λύκους οι οποίοι αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης αγέλης 25 συνολικά λύκων!

Σύμφωνα με το iHunt.gr μια αγέλη 25 λύκων 200 περίπου μέτρα από το χωριό που φαίνεται στο βάθος και ονομάζεται Ξηροχώρι. Οι δυο φίλοι Ηλίας Μπαγκοτής και Αντρέας Κουλουτσίδης βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο το πρωινό της Πέμπτης για να τοποθετήσουν ειδικές πινακίδες σήμανσης για τις πεδινές πέρδικες μιας και η περιοχή είναι Ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων (εδώ βέβαια γελάμε, γιατί κανείς δεν τολμάει να πάει τον σκύλο του σε ένα τέτοιο σφαγείο) !!!

Σύμφωνα με αυτά που λένε οι δυο κυνηγοί: "Στις φωτογραφίες είναι οι 9 από τους 25, ναι είναι τουλάχιστον 25 όσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό!!! Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αγέλες λύκων σε όλη την Ελλάδα, απαριθμεί περίπου 25 και πλέον ζώα και τους συναντάμε συχνά, είτε μεμονωμένα είτε κοπαδιαστά όπως εδώ, σήμερα το πρωί. Ωστόσο ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει να τους βγάλουμε φωτογραφία ή βίντεο όλους μαζί.

Όπως σημειώνει ο Αλέξανδρος Παλαιολογου μια άλλη επίσης μεγάλη αγέλη "κατοικοεδρεύει" αρκετά χιλιόμετρα πιο νότια στο χωριό Νέα Μεσημβρία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα χωριά δεν απέχουν σε ευθεία παραπάνω από δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης."
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου